Trucuri pentru a spăla hainele negre. Cum poți evita să se decoloreze

Trucuri pentru a spăla hainele negre. Cum poți evita să se decolorezeSursă: Varandah | Dreamstime.com

Negrul este o culoare ușor de purtat, dar multe persoane întâmpină dificultăți atunci când trebuie să spele hainele de această culoare. Acesta este și dezavantajul culorii negre. Află cum poți spăla rufele închise fără să se decoloreze.

Există câteva trucuri extrem de utile atunci când vrei să speli rufele de culoare neagră. Cel mai important lucru este ca înainte de a le băga în mașina de spălat este să separi hainele colorate de cele negre sau albe. Înmoaie hainele negre în apă cu sare. Acest lucru va permite pigmenților să adere mai bine la țesătură. În același timp, sarea pătrunde profund în ţesătură protejând, astfel, mai bine culoarea.

Dacă vrei să recurgi la această soluție trebuie să adaugi într-un lighean o jumătate de cană de sare și doi litri de apă. Ulterior, pune rufele la înmuiat timp de jumătate de oră înainte de a le băga la maşina de spălat. Un alt sfat important este să întorci rufele pe dos înainte de a le spăla. Acest lucru va împiedica culoarea să iasă din țesătură. De asemenea, este important să utilizezi un detergent special pentru haine negre.

Cum să speli hainele negre pentru a păstra culoarea intactă

Un alt truc este să speli hainele în oțet alb. Acesta va fixa culoarea şi, în acelaşi timp, îndepărtează petele şi urmele de detergent. Acesta nu se dizolvă complet în maşina de spălat atunci când apa este rece. Acest lucru face ca pe hainele tale să rămână pete. În plus, ele își pierd strălucirea. Dacă vrei să recurgi la această avriantă trebuie să pui două ceşti cu oțet alb într-un recipient în care vei înumia hainele negre timp de 15-30 de minute.

Dacă nu vrei ca hainele tale negre să nu își piardă culoarea nu trebuie să le expuWi direct la lumina soarelui. Lumina și razele soarelui favorizează procesul de decolorare şi lasă pete albicioase. Cel mai indicat loc pentru a le pune pentru a se usca este în curtea unei grădini pentru ca aerul să poată circula și hainele să nu prindă miros de mucegai. De asemenea, este esențial să folosești programul dedicat hainelor negre. Majoritatea maşinilor de spălat au un astfel de program. Dacă mașina ta de spălat nu are acest program îl poți folosi pe cel mai scurt program sau pe cel dedicat țesăturilor delicate.

În plus, este recomandat ca hainele negre să fie spălate în apă rece. Dacă ai făcut aceste lucruri și hainele tale își pierd culoare, folosește piperul negreu. Trebuie doar să prepari un ceai de piper negru pe care să îl torni în mașina de spălat atunci când speli rufele negre. Ai nevoie de doar două căni, informează RomâniaTV.

Ne puteți urmări și pe Google News