Marcel Ciolacu este sprijinit de un fost ministru al Apărării să candideze pentru funcția de președinte. „Are toate atributele”

Marcel Ciolacu este sprijinit de un fost ministru al Apărării să candideze pentru funcția de președinte. „Are toate atributele” Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Marcel Ciolacu este recomandat de membrii ai partidului PSD pentru funcția de președinte. Un fost ministru al Apărării susține că liderul social-democraților este cel mai potrivită să conducă România.

Marcel Ciolacu nu este tentat să candideze la alegerile prezidențiale din 2024. Fostul ministru al Apărării, Vasile Dîncu, susține că liderul PSD este cel mai potrivit pentru această funcție din partea social-democraților. Politicianul a mai adăugat că Ciolacu susține să fie organizate alegeri interne în PSD pentru a se stabili candidatul pentru fotoliul de la Cotroceni.

„În acest moment, Marcel Ciolacu are toate atributele pentru a fi candidat la prezidențiale din partea PSD. Din perspectiva noastră, are toate atributele de a fi candidat la prezidențiale. De ce? Pentru că îți trebuie un lucru pentru a fi candidat: În primul rând, trebuie să ai tot partidul în spatele tău. Cereușești să faci pe lângă acest lucru este un plus”, a declarat Vasile Dîncu, pentru B1 TV, jo seară, 24 noiembrie. Cu toate acestea, fostul ministru a mai adăugat că Ciolacu a spus că nu vrea să candideze pentru funcția de președinte.

Mircea Geoană ar putea fi susținut de PSD în alegerile din 2024

Marcel Ciolacu a precizat, la un moment dat, că PSD ia în calcul să susțină și un candidat care nu face parte din partidul pe care îl conduce. Așadar, o variantă vehiculată în spațiul public a fost Mircea Geoană. Secretul general adjunct al NATO ar putea să primească sprijinul social-democraților la alegerile prezidențiale din 2024. De asemenea, președintele Camerei Deputaților a mai adăugat și ce trebuie să facă politicianul care va fi susținut de PSD pentru funcția de președinte.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Am închis cutuma că președintele partidului este automat și candidat la funcția de președinte! Am introdus faptul că, de această dată, nu numai un grup restrâns de oameni va alege viitorul candidat. Nu. Cine dorește să acceadă la această funcție trebuie să meargă în fiecare județ, în interiorul fiecărei organizații, cu competitorii pe care o să-i aibă și să explice de ce dorește să devină președinte. Este o decizie care mă privește și pe mine, și pe copiii mei, și pe ai lor. Cred că este abordarea corectă”, a declarat președintele PSD.