Marcel Ciolacu, la Congresul Partidului Democrat din Republica Moldova. „Nu există lucru mai urât în politică decât corupția”

Marcel Ciolacu, la Congresul Partidului Democrat din Republica Moldova. „Nu există lucru mai urât în politică decât corupția” Sursa foto: Captură video

Marcel Ciolacu a participat la congresul extraordinar al Partidului Democrat din Republica Moldova. În timpul evenimentului, liderul PSD a susținut că nu aprobă mitinguri plătite. De asemenea, social-democratul a precizat ce vrea populația de la politicieni.

Marcel Ciolacu și-a început discursul prin a le spune membrilor PSD din Republica Moldova că duminică, 20 noiembrie, este ziua în care ei își pot exprima toate nemulțumirile pe care le aud. De asemenea, social-democratul a continuat prin a spune că de mâine, 21 noiembrie, ei trebuie să fie uniți pentru ca partidul să aibă o perspectivă în Moldova. Liniștea din interiorul formațiunii politice este importantă pentru că atât România, cât și Republica Moldova trec printr-o perioadă dificilă. Așadar, unde există liniște, există și „performanţă, respect şi, nu în ultimul rând,  sentimentul datoriei împlinite”, a subliniat liderul PSD.

Marcel Ciolacu nu este de acord cu mitingurile plătite

Marcel Ciolacu și-a continuat discursul prin a spune că nu există nicio diferență între oamenii din România și cei din Republica Moldova. „Nu există nicio diferenţă între dintre românii din România şi românii din Republica Moldova. Cred că o perioadă prea lungă ne-am lăsat antrenaţi în discursul altora”. El a mai subliniat că dacă există persoane care simt că nu se pot face auzite din diferite cauze, ei trebuie să facă toate demersurile pentru a-și expune ideile. Ciolacu a mai declarat că „nu sunt de acord cu mitinguri plătite. M-am săturat, şi noi am trăit în România aceste lucruri, anumite interese să plătească mitinguri împotriva puterii sau a opoziţiei. Dumneavoastră trebuie să fiţi partea curată a opoziţiei, partea constructivă a opoziţiei”. În plus, liderul PSD a afirmat că lumea politică trebuie să se axeze pe nevoile oamenilor pentru că ei așteaptă de la politicieni soluții pentru o viață mai bună.

Corupția nu este agreată în PSD

Social-democratul a vorbit și despre corupția din lumea politică. În acest sens, Marcel Ciolacu a afirmat clar că social-democrații din Republica Moldova trebuie să susțină ferm că în partidul lor nu are ce căuta corupția. „Nu există lucru mai urât în politică decât să furi de la cei sărmani. Trebuie să spuneţi foarte clar şi să vă delimitaţi total de acest fenomen”. În plus, Ciolacu a mai adăugat că și PSD-ul trebuie să analizeze membrii pe care îi are în partid pentru ca cei care sunt suspectați de fapte ilegale să fie excluși. De asemenea, președintele PSD a amintit de declarațiile liderului social-democraților din Moldova. Așadar, reconstrucția sau construcția formațiunii politice „trebuie să pornească de la coloana vertebrală, de la aleşii locali pe care trebuie să fiţi determinaţi şi să-i ajutaţi”, a concluzionat Marcel Ciolacu, potrivit Agerpres.