David Popovici, un nou succes important la Campionatul Național de înot. Performanță la 400 de metri liber

David Popovici, un nou succes important la Campionatul Național de înot. Performanță la 400 de metri liber Sursa foto: INQUAM Photos

David Popovici nu a avut rival și s-a impus, duminică, în cadrul Campionatului Național de înot, găzduit de Otopeni, în cadrul probei de 400 de metri. Campionul mondial a urcat pe prima treaptă a podiumului.

O nouă victorie pentru David Popovici, cel care s-a impus, duminică, în proba de 400 m liber din cadrul Campionatului Naţional de înot în bazin scurt ce a fost găzduit de Otopeni.

Câștigătorul a fost cronometrat cu timpul 3:43.00. La această probă, pe locul doi s-a clasat Vlad Ştefan Stanciu (CSA Steaua), cu timpul 3:43.76, iar pe trei a terminat Vlad Ştefan Mihalache (Aqua Sport Citius Bucureşti), cu timpul 3:51.84. De asemenea, marea revelație a înotului mondial, David Popovici, a mai pus mâna, la Otopeni, pe două medalii de aur, la 100 m liber şi 200 m liber.

Ce medalii a câștigat David Popovici la Campionatul Național de înot

Sportivul „tricolor” a câștigat două medalii de aur la CE Natație de la Roma, sportivul nostru fiind de neoprit în proba regină de 100 m liber, dar și în cea de 200 m liber.

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, în luna iunie a acestui an, David Popovici a făcut dubla la Campionatl Mondial de Natație de la Budapesta, el reușind să se impună în probele de 100 și 200 m liber, conform hotnews.ro.

„La 17 ani l-a întrecut pe Tom Dean în penultimul sfert, iar apoi a obținut victoria și a devenit primul român care se clasează în vârful podiumului. Este un talent rar. Gândiți-vă la nume precum Michael Phelps sau Ian Thorpe. Dintr-un talent interesant, Popovici s-a transformat într-un adevărat concurent la medalii pe cea mai mare scenă a acestui sport”, scriau cei de la Swimming World Magazine, în această vară.

„Sunt Campionatului Naţionalcomplet obosit. A fost minunat, s-a înotat foarte repede și cred că ceea ce m-a făcut să înot atât de repede a fost gândul că oamenii pe care îi iubesc se uită la mine și că cei de acasă cred în mine. Sunt obosit ca naiba, dar o să mă duc să mă recuperez”, afirma David Popovici, imediat după doborârea recordului mondial.