Exclusiv. Alina Mungiu-Pippid: Coaliția de guvernare, o decizie bună pentru România. Toate categoriile populației sunt reprezentate. Video

Exclusiv. Alina Mungiu-Pippid: Coaliția de guvernare, o decizie bună pentru România. Toate categoriile populației sunt reprezentate. Video Sursa foto: INQUAM_Photos

Alina Mungiu-Pippidi, politolog român, a vorbit în podcastul lui Ionuț Cristache pentru EVZ Play, despre clasa politică a țării noastre și despre coaliția de guvernare formată din trei partide politice PSD, PNL și UDMR. Aceasta e de părere că astfel sunt reprezentate mult mai multe grupuri de cetățeni.

Vorbind despre clasa politică, Alina Mungiu-Pippidi a subliniat că „noi nu avem politicieni români buni”, deși există părți sănătoase ale societății.

Coaliția de guvernare, un lucru bun pentru români

Alina Mungiu-Pippidi a explicat că acum stăm mult mai bine pe plan politic, deoarece suntem reprezentați de o coaliție mai mare, care susține mai multe interese ale românilor.

„Tot e mai bine cu o coaliție mai mare, decât serviciile care erau când erau liberalii la putere. Diferența este că e și PSD la guvernare, și consider că e mult mai bine să fie și ei pentru că grupuri foarte mari sunt reprezentate, cum ar fi pensionarii. Asta e obiectivul, să reprezinții cât mai multe interese.

Ne puteți urmări și pe Google News

Când erau doar liberalii la putere ei luptau împotriva sistemului de educație, de sănătate, încercau să convingă populația că e bine să ai un buget mai mic. Acum banii sunt împărțiți la mai multe categorii de oameni, scopul politicii este să acorde resurse”, a spus aceasta.

Potrivit politologului, atunci când la conducere erau doar liberalii, România avea o guvernare periculoasă. Apoi, ea a explicat că ar fi bine să avem un român într-o poziție înaltă, menționând că suntem ultimii din Europa în ceea ce înseamnă reprezentare.

România duce lipsă de politicieni buni

Alina Mungiu-Pippidi a ținut să menționeze că politicienii pe care țara noastră îi are nu sunt buni, deși există părți din societate care sunt bune și care au dovedit asta când a început războiul din Ucraina.

„Noi nu avem politicieni români buni .Ce nu am reușit este să creăm un partid de dreapta și unul de stânga care să scoată ce e mai bun. Mă uit și în alte țări, singurele partide care chiar merg sunt cele vechi, care au tradiție în a reprezenta interesele populației. Încercări au fost dar e foarte greu, acum luptăm împotriva serviciilor ca să avem partide”, a spus ea.

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro