UPDATE. Postașul fugar a fost reținut la Ploiești. Polițiștii au descoperit un parte din banii de pensii asupra sa

UPDATE. Postașul fugar a fost reținut la Ploiești. Polițiștii au descoperit un parte din banii de pensii asupra sa Poliție. Sursa foto: Jaromír Chalabala | Dreamstime.com

Poliția Ilfov a cerut ajutorul cetățenilor pentru a-l depista pe bărbatul de 30 de ani care a fugit cu aproximativ 60.000 de euro. Până la urmă, acesta a fost prins.

UPDATE: Angajatul Poștei Române care a furat un sac de bani destinați pensionarilor, din mașina instituție, a fost prins la Ploiești, vineri seară.

„În urma unui complex de măsuri investigativ- operative, polițiști orașului Chitila împreună cu polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Ilfov l-au depistat în localitatea Ploiești pe bărbatul, în vârstă de 20 de ani, bănuit de comitera faptei de furt din data de 1 noiembrie a.c., din autoturismul Poștei Române, a unui sac, ce conținea suma de 278000 lei. Asupra bărbatului a fost găsit un sac cu bani, urmând ca ulterior să fie stabilită valoarea acestora. La acest moment, bărbatul se află în custodia polițiștilor din Chitila, fiind condus la sediul acestei subunități de poliție, pentru cercetări”, au anunțat polițiștii.

„Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov solicită sprijin cetățenilor și reprezentanților mass media, în vederea depistării bărbatului de 30 de ani, întrucât acesta este bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt, constând în aceea că, la data de 1 noiembrie a.c., ar fi sustras din mașina ce aparține Poștei Române, oprită pe strada Eroilor din localitatea Chiajna, un sac de bani, ce conținea suma de 278000 lei. Persoanele care dețin date si informații, sau care pot da relații despre persoana respectivă, sunt rugate să apeleze Serviciul Unic de Urgență 112, IPJ Ilfov sau cea mai apropiată unitate de poliție”, spun cei de la IPJ ilfov.

Ne puteți urmări și pe Google News

Este căutat în toată țara poștașul care a fugit cu zeci de mii de euro

Bărbatul suspect se afla împreună cu șoferul mașinii, ambii fiind angajați ai Poștei Române. Acesta l-ar fi rugat să oprească în dreptul unui magazin pentru a-și lua o sticlă cu apă. Șoferul a făcut ce l-a rugat colegul său și după câteva minute în care l-a așteptat a mers să îl caute, însă surpriză, nu l-a mai găsit.

S-a întors în mașină și a constatat că geanta cu bani lipsea, iar în acea geantă erau aproape 280.000 de lei. Polițiștii au reușit să îl identifice pe bărbatul care a fugit cu geanta, și este vorba despre un tânăr în vârstă de aproximativ 30 de ani, iar oamenii legii merg și pe varianta unui alt suspect care să-l fi ajutat pe acest bărbat. Cert este că până în acest moment poliția nu a reușit să î idea de urmă, la mai bine de 24 de ore de la comiterea faptei și de la sesizarea ei la 112. S-a făcut cercetarea la fața locului, s-au ridicat imaginile de pe camerele de supraveghere, bărbatul a fost identificat, însă nici până în acest moment nu a fost găsit.