Consilierii locali ai PNL Sector 1 o opresc pe Clotide Armand din cheltuirea banilor publici pentru „panseluțe”

Consilierii locali ai PNL Sector 1 o opresc pe Clotide Armand din cheltuirea banilor publici pentru „panseluțe” Sursa: Facebook/ Clotide Armand

Consilierii locali ai PNL Sector 1 au depus, luni, o serie de amendamente pe rectificarea bugetară, pentru a redirecționa banii pe care primarul Sectorului 1, Clotide Armand, dorea să-i cheltuiască pe întreținerea panseluțelor.

Consiliul Local a adoptat cele cinci amendamente depuse de PNL, iar astfel banii vor fi redirecționați către școlile și spitalele din sector.

Banii publici, subiect de dispută între PNL și Clotide Armand

Potrivit unei comunicări de pe rețelele sociale a PNL Sector 1, Clotide Armand a solicitat 12 milioane de lei „pentru întreținerea panseluțelor din sector și, prin aceasta, necesari achitării către firmele de casă ale acesteia”.

„Pentru că iarna bate la ușă, iar primarul ține zeci de milioane de lei blocați în „pușculițe” reprezentate de proiecte iluzorii,  ce nici măcar nu au fost scrise decât pe platforme de socializare, consilierii locali ai PNL, în baza miilor de reclamații primite pe criza lipsei apei calde și a căldurii din Sector, peste care se adaugă creșterea prețurilor cu energia susțin bugetarea construirii unui nou CET – CET Aviației (Nord) – în zona de nord a capitalei care să asigure confort cetățenilor”, se arată în comunicarea reprezentanților PNL Sector 1.

Ne puteți urmări și pe Google News

Banii vor fi redirecționați către spitale și școli din sector

„Amendamentele depuse astăzi de către consilierii locali ai PNL stopează jaful primarului Armand, corectează bugetul propus de primar și direcționează fondurile astfel:

  • 6 milioane lei pentru dotările și reparațiile școlilor din sector;
  • ​28 milioane lei pentru funcționarea spitalelor din sector;
  • 700 mii lei pentru demararea modernizării piețelor;
  • 40 milioane lei pentru construirea unui nou CET în zona de nord a sectorului;
  • 2 milioane lei pentru reparații la adăpostul de câini de la Odăi”, potrivit aceleiași comunicări.

Reprezentanții PNL din Sectorul 1 au mai precizat că cele cinci amendamente adoptate trebuie puse în practica bugetară imediat, nu la fel cum primarul a procedat în trecut și a încălcat legea.

Clotide Armand a alocat 100 de milioane de euro pentru înfrumusețarea sectorului

În această vară, primarul Sectorului 1 a semnat un contract de 100 de milioane de euro pentru servicii de amenajare şi întreţinere de spaţii verzi. Contractul a fost împărțit în șase loturi de circa 16 milioane de euro fiecare. Toate firmele contractate sunt apropiate de Clotide Armand.