O echipă TVR a fost prinsă într-un schimb de focuri în Ucraina. Momentele au fost filmate de cameraman. Video

O echipă TVR a fost prinsă într-un schimb de focuri în Ucraina. Momentele au fost filmate de cameraman. Video Sursa: TVR, captură video

O echipă de jurnaliști ai postului național de televiziune TVR, trimisă în Ucraina, a fost prinsă duminică într-un schimb de focuri la intrarea în orașul Kupiansk. În urma incidentului, militarii ucraineni le-au cerut jurnaliștilor să părăsească zona imediat. Momentele au fost surprinse de camerele de filmat.

Chiar în momentul în care se pregăteau să filmeze un reportaj echipa de jurnaliști români a fost surprinsă de două bombardamente puternice ce au zguduit zona.

Jurnaliștii TVR, surprinși de bombardamentele rusești

Imediat după, jurnaliștii au fugit și s-au adăpostit lângă o mașină, iar în urma indicațiilor militarilor ucraineni au părăsit de urgență zona. Nimeni nu a fost rănit.

„Sunt bombardamente puternice chiar în acest moment, iar militarii ne-au spus să stăm culcați pe jos. Acum trebuie să plecăm. Ne-au spus să plecăm imediat”, a declarat corespondentul TVR, Alexandru Costache.

Ne puteți urmări și pe Google News

Jurnaliștii români erau însoțiți de ghidul ucrainean Andrei Kovalenko, care a precizat apoi echipa se afla extrem de aproape de explozie.

„Eram la intrarea în oraşul Kupiansk, au fost fouă explozii, foarte aproape de noi. Poate la o distanţă de 20 - 25 de metri de noi. Am văzut explozia în pădure”, a precizat acesta.

Momente de groază printre jurnaliștii români

După ce au părăsit zona, corespondentul TVR Alex Costache a mărturisit că în acele momente a fost cuprins de frică.

„Trebuie să recunosc, m-a cuprins frica în acel moment, pentru că nu știam câte lovituri vor mai fi și dacă ne va nimeri vreuna. Am alergat instinctiv către mașină, iar militarii au strigat către noi să ne aruncăm pe burtă, ceea ce am și făcut, lângă roată”, a povestit jurnalistul.

În continuare el a precizat că nu știau cum să procedeze până ce militarii ucraineni au strigat „înjurând” să plece mai repede din zonă.

Era acolo și familia Oksanei, era cu fiul ei, Ilyia, de numai nouă sau zece ani. Gândiți-vă cum este pentru un băiețel atât de mic să treacă, să trăiască așa ceva. Gândiți-vă că Oksana și fiul ei, Illyia, au trăit șase luni sub bombardamente și sub ocupație rusă. Și ați văzut și despre ce orori vorbesc oamenii din teritoriile eliberate”, a mai relatat Alexandru Costache, potrivit Știrile TVR.