Cât poate valora un goblen. Pasionații sunt dispuși să ofere o mică avere pentru un astfel de obiect

Cât poate valora un goblen. Pasionații sunt dispuși să ofere o mică avere pentru un astfel de obiectsursa: arhivă EVZ

Goblenurile sunt țesături artistice care necesită mult timp și multă migală, însă cei pasionați de această îndeletnicire pot ajunge să câștige sume consistente din vânzarea lor.

Prețul final al unui goblen este stabilit, de regulă, în funcție de numărul de culori din componență și de dimensiuni. În țări precum Germania sau Olanda, prețurile ajung la câteva mii de euro, însă în țara noastră valoarea unui goblen este ceva mai mică.

Cât costă un goblen acum

Confecționarea unui goblen unicat necesită peste 90 de culori și se poate întinde pe o durată de peste un an, cu un timp de lucru mediu de circa zece ore pe zi. Prețul unui astfel de goblen ajunge și până la 10.000 de euro.

Pentru un goblen clasic, cu dimensiunile 19.5 x 31.5 cm și la care au fost folosite 22 de culori, luând în calcul prețul de 0.6 dolari/cm², rezultă un cost final de 368.55 de dolari (circa 1800 de lei).

Și mileurile sunt mai scumpe acum, astfel că prețul unui obiect de decor de acest tip pornește de la suma de 500 de lei, conform Afacerilacheie.net.

Bibelourile uitate prin vitrine pot valora o avere

Dacă în vitrina din sufragerie mai ai bibelouri lăsate moștenire de la părinți sau bunici, vânzarea lor pe site-urile de anunțuri te poate îmbogăți. Unul dintre cele mai cunoscute bibelouri, cel în formă de păpușă, valorează o adevărată avere în 2022.

În perioada comunistă, bibelourile erau foarte căutate. Celebrul pește ce trona pe mileul de pe televizor, bibelourile în formă de balerine, păpuși, pescarul și omul care cântă la vioară acompaniat de câinele său, sunt printre cele mai cunoscute obiecte din acea perioadă.

Un român a distribuit, pe site-urile de articole de vânzare, un anunț cu o păpușă de porțelan rokoko alt-wien antic 1800. El o vinde pentru o sumă foarte mare. Vânzătorul a fixat prețul bibeloului la 3.700 de lei, circa 750 de euro.

„Bibelou Altwien, anii 1800, păpușa porțelan 26×16 cm, antică alwin fără defect! Manufactură deosebită, stare perfectă! Fără ciobitură sau lipituri, reparații”, este anunțul publicat de un utilizator al platformei online, care se adresează „cunoscătorilor de artă și pasionaților de lucruri ce dispar de pe acest pământ!”, se arată în descrierea produsului.

Ne puteți urmări și pe Google News