Război în Ucraina. Un blindat rusesc, filmat chiar în timp ce a fost pulverizat în luptă. Video

Război în Ucraina. Un blindat rusesc, filmat chiar în timp ce a fost pulverizat în luptă. Video Sursa foto: EPA/SERGEY KOZLOV

Un vehicul blindat rusesc este distrus de forțele ucrainene chiar în timp ce ocupanții acestuia se filmau într-o luptă. În imaginile care au ajuns în spațiul public se vede cum vehiculul blindat, deschide focul asupra pozițiilor ucrainene, la adăpostul unei liziere. La un moment dat se vede explozia care distruge mașina, dispozitivul de filmat mai înregistrează câteva cadre haotice, înainte de a se opri.

Filmarea apărută în spațiul public a fost realizată într-un dintre confruntările din ultimele zile, dintre armata ucraineană care avansează în Harkov și Herson și rușii aflați în defensivă. Este o înregistrare scurtă a uneia dintre multele lupte care se duc în  acest război.

Videoclipul care prezintă momentul distrugerii unui vehicul blindat rusesc are doar 11 secunde. În imagini se poate observa cum blindatul care a luat poziție în spatele unor tufișuri, dintr-o lizieră, deschide focul asupra unor poziții ucrainene, peste un câmp.

Se aud mai multe rafale de mitralieră, iar în clip apare trăgătorul, filmat din spate, ridicat pe jumătate prin turelă.

Ne puteți urmări și pe Google News

La un moment dat, după câteva secunde, totul se transformă în haos. Dispozitivul înregistrează o explozie puternică, ecranul se colorează în portocaliu, de la flăcările care au izbucnit în urma impactului proiectilului, se mai văd frunze și ramuri care zboară în jur, apoi câteva cadre haotice cu vehiculul, filmate în cădere, și totul se încheie, în liniște.

Succesele ucrainene confirmate chiar de oficialii ruși

În ultimele zile, contraofensiva ucraineană a înregistrat succese importante în zonele Herson și Harkov, eliberând mai multe localități. Trupele ucrainene au recucerit peste 700 km pătraţi de teritoriu în sudul şi în estul regiunii Harkov, din Ucraina, unde au avansat cu până la 50 km în adâncul poziţiilor ruse şi au recucerit 20 de sate, a declarat un general ucrainean. Conform președintelui Volodimir Zelenski, forţele Kievului au recucerit 30 de localităţi de la trupele ruse în nord-estul ţării.

„Până în prezent, forţele armate ucrainene au eliberat şi preluat controlul a peste 30 de localităţi din regiunea Harkov", la frontiera cu Rusia, a spus Volodimir Zelenski în discursul său video de seară difuzat pe reţelele de socializare.

De altfel, succesele înregistrate de militarii ucraineni sunt confirmate chiar de oficialii ruși din regiune. Vorbind la televiziunea de stat rusă, Vitali Gancev, un responsabil numit de Moscova în zona ocupată de forţele ruse din Harkov, a precizat că defensive rusă a fost spartă.

„Însuşi faptul spargerii apărării noastre reprezintă deja o victorie substanţială pentru forţele armate ucrainene”, a declarat oficialul Moscovei.

Semn că înaintarea ucrainenilor este rapidă, autorităţile pro-ruse din teritoriile ocupate în regiune au anunţat că evacuează locuitorii în alte zone aflate sub controlul Moscovei sau în Rusia.