Aeroportul Heathrow extinde până în 29 octombrie limita de 100.000 de plecări pe zi. Ce se întâmplă cu biletele achiziționate

Aeroportul Heathrow extinde până în 29 octombrie limita de 100.000 de plecări pe zi. Ce se întâmplă cu biletele achiziționate

Aeroportul Heathrow din Londra a extins până la sfârșitul lunii octombrie măsura prin care limitează numărul de pasageri. Până atunci, cel mult 100.000 de oameni pot pleca de pe aeroport pe zi.

Aeroportul  Heathrow a limitat traficul de pasageri pe aeroport la 100.000 de plecări pe zi până pe 11 septembrie din cauza haosului din lunile de vară. Acum însă, aeroportul va prelungi această restricție până cel puțin pe 29 octombrie. Decizia a fost luată pentru a evita evenimentele neplăcute din ultimele luni.

Cel mai aglomerat aeroport din Marea Britanie se confruntă cu o lipsă de personal. În același timp, în această perioadă au înregistrat o creștere uriașă a numărului celor care vor să călătorească, după doi ani de pandemie. Au rezultat astfel aglomerație și foarte multe bagaje rătăcite pentru că nu a avut cine să le pună pe benzi sau să le ducă la avioane.

„Vrem să eliminăm blocajul cât mai curând posibil, dar putem face acest lucru doar atunci când suntem încrezători că toți cei care operează pe aeroport au resursele necesare pentru a oferi serviciile pe care pasagerii noștri le merită”, a transmis directorul de operațiuni pe Heathrow, Ross Baker, într-o declarație de presă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Numărul de călători a crescut brusc

Potrivit companiei de informații privind călătoriile aeriene OAG, aproximativ 761.756 de persoane au trecut prin Heathrow în 16 mai 2022. Aceasta a fost prima dată când Heathrow a obținut titlul de cel mai aglomerat aeroport din lume de la începutul pandemiei. Același raport a arătat că traficul aerian către Europa de Vest s-a triplat față de aceeași perioadă din 2019.

Persoanele care și-au rezervat deja biletele pot considera că rezervările lor sunt confirmate. Excepție fac cazurile în care călătorii au fost informați în mod direct de compania aeriană despre modificări sau anulări. De asemenea, și alte aeroporturi europene, cum ar fi cel din Amsterdam, confruntate cu probleme similare, au luat măsuri de limitare a numărului de pasageri, potrivit CNN.

Critici la adresa Heathrow

Willie Walsh, directorul general al Asociației Internaționale a Transportului Aerian și fost director al British Airways, a criticat încă din luna iunie decizia conducerii aeroportului Heathrow. El a precizat că aeroportul urmărește doar profitul.

„Sunt surprins că Heathrow nu a reușit să se organizeze mai bine decât atât. Companiile aeriene au prezis un trafic mai mare decât Heathrow a previzionat. Este clar că au greșit complet. Să le spui companiilor aeriene să nu mai vândă – ce lucru ridicol pentru un aeroport să spună unei companii aeriene. Heathrow încearcă să maximizeze profitabilitatea pe care o obține în detrimentul companiilor aeriene”.