Șoferul autocarului implicat în accidentul din Bulgaria, arestat. Ce le-a spus turcul judecătorilor

Șoferul autocarului implicat în accidentul din Bulgaria, arestat. Ce le-a spus turcul judecătorilor Accindent. Sursa: Arhiva EvZ

Procurorii bulgari l-au arestat preventiv pe șoferul autocarului implicat în tragicul accident din Bulgaria, unde trei români și-au pierdut viața, din teamă că el ar fugi din țară.

Luni după-amiază, procurorii bulgari au decis să-l aresteze preventiv pe Cengiz Jen, în vârstă de 35 de ani, șoferul autocarului implicat în accidentul din Bulgaria unde patru oameni și-au pierdut viața, printre care trei români.

Bărbatul este acuzat că a condus neglijent, fără a adapta viteza la condițiile de drum. Cengiz Jen poate să facă apel la decizia judecătorilor în termen de trei zile.

Potrivit martorilor, șoferul a plecat în lacrimii din sala de judecată, precizând judecătorilor că dacă avea de gând să fugă din țară nu ar mai fi rămas la locul accidentului pentru a-i ajuta pe cei răniți.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tragedie în Bulgaria. Trei români și-au găsit sfârșitul din cauza neglijenței șoferului

Cu toate acestea, unii susțin că șoferul autocarului ar fi încercat să-i convingă pe judecători că nu el s-a aflat, la producerea accidentului, la volanul autocarului unde erau 25 de pasageri, dintre care majoritatea români.

Totodată, cel de-al doilea șofer a fost eliberat, după ce a fost reținut 24 de ore, scrie Plovdiv-press.bg. De asemenea, anchetatorii au anunțat că nu au fost depuse acuzații împotriva șoferului mașinii cu numere de Olanda parcate pe marginea drumului.

Procurorul de la Veliko Tărnavo a declarat că șoferul turc nu ar fi verificat starea autocarului înainte de a porni la drum și nu a adaptat viteza la condițiile de drum.

După producerea accidentului, autoritățile bulgare au reușit să găsească o parte din tahograful autocarului, urmând ca acesta să fie examinat de  experți.

În apărarea șoferului turc, unul dintre colegii săi a susținut că drumurile din Bulgaria sunt vinovate pentru accidentul produs, precum și neglijența șoferului care a parcat mașina pe marginea drumului.

Mai mult, alți angajați ai companiei la care șoferul turc lucrează au menționat că fac această rută de ani de zile, dar niciodată nu s-au confruntat cu asemenea probleme.

Cu toate acestea, pe 29 iulie 2021, un autocar al aceleiași firme a fost implicat într-un accident cu un alt autoturism în zona intersecției rutiere din sudul Veliko Tărnavo. Cele trei persoane care s-au aflat, în acea perioadă, în mașină, nu au fost rănite în accident.

Reamintim că trei români și-au pierdut viața în urma accidentului care a avut loc sâmbătă dimineață în Veliko Tărnavo.