Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Temperaturile scad și sunt anunțate ploi torențiale. În sud va fi caniculă

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Temperaturile scad și sunt anunțate ploi torențiale. În sud va fi caniculă Sursa: Dreamstime.com

ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Temperaturile scad în majoritatea regiunilor țării în săptămâna aceasta și vor apărea ploile torențiale. În sud va fi însă caniculă. Săptămâna viitoare se încălzește din nou și se vor înregistra doar ploi slabe.

În Transilvania,tempraturile încep să scadă în următoarele zile, iar vremea va deveni relativ răcoroasă, cu maxime cuprinse între 21 și 24 de grade Clesius, Minimele următoarelor două săptămâni se vor încadra între 8 și 13 grade Clesius. La finele acestei săptămâmi, se vor înregistra temperaturi apropiate de cele normale ale perioadei, ziua între 25 şi 29 de grade Celsius, iar noaptea între 12 şi 16 grade Clesius. Valori mai ridicate (local peste 30 de grade Celsius în vestul regiunii) sunt posibile între 16 şi 18 august.

În primele zile, pe arii extinse, se vor semnala averse însoțite de descărcări electrice. Probabilitatea ca temporar să se semnalaze ploi locale va fi relativ ridicată şi după data de 15 august.

Vremea în Moldova

Săptămâna debutează cu valori termice în scădere în nordul şi centrul regiunii (cu medii ale maximelor de 21-25 de grade Celsius), în timp ce în partea de sud va persista vremea călduroasă şi disconfortul ridicat cu temperaturi de 31-34 de grade Celsius în 8 şi 9 august.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ulterior, regimul termic va fi în general apropiat de cel normal la mijlocul lunii august, astfel că, ziua vor fi 26-29 de grade Celsius, iar noaptea 13-17 grade Celsius.

Pentru cea de-a doua săptămână este estimată o încălzire a vremii, urmând să predomine zilele călduroase, cu temperaturi de peste 30 de grade Celsius, în special în partea de sud a zonei. În primele zile ale perioadei de referinţă local vor fi ploi torențaile, dar probabilitatea de precipitații rămâne ridicată și în 14 și 15 august.

Vrmea în Banat, Crișana și Maramureș

Și în Banat vremea se mai răcorește săptămâna aceasta, iar temperaturile maxime se vor situa între 25 și 29 de grade Celsius. Minimele vor fi între 13 și 17 grade Celsius. În cea de-a doua săptâmână, valorile termice vor creşte treptat, vremea devenind călduroasă. Tempraturile maxime se vor situa între 30 și 32 de grade Celsius, iar cele minime între 15 și 19 grade Celsius. În această săptămână vor fi averse, iar probabilitatea pentru ploi locale şi temporare va fi ridicată şi în perioada 14-19 august.

În Crișana, temperaturile maxime în această săptămână vor fi între 25 și 29 grade Celsius, iar cele minime între 13 și 15 grade Celsius. În cea de-a doua săptâmână, valorile termice vor creşte treptat, astfel că vor predomina zilele călduroase cu 30-32 de grade Celsius. Noaptea se vor întregistra între 15 și 19 grade Celsius. Va ploa în această săptămână, dar și în perioada 15-18 august.

Și în Maramureș se răcorește în următoarele zile, iar maximele se vor situa între 24 și 28 de grade Celsius. Temparaturile minime vor fi între 12 și 15 grade Celsius. Ulterior, vremea se va încălzi treptat, iar maximele vor ajunge până la 31 de grade Celsius. Pe timpul nopții se vor întregistra între 14 și 16 și grade Celsius. Săptămâna aceasta, dar și în perioada 15-18 august sunt semnalate și ploi.

Vremea în sudul țării

În Dobrogea, majoritatea zilelor din perioada de referinţă (în special între 8 şi 10 august şi după data 17 august) vor fi caracterizate de o vreme călduroasă, caniculară în vestul regiunii, cu medii ale maximelor de 30-35 de grade. Valori mai scăzute se vor întregistra în perioada 13-15 august, respectiv 27-29 de grade. Probabilitatea de ploaie va fi în general redusă, averse locale fiind estimate pentru perioada 13-15 august.

Și în Muntenia vremea va fi călduroaeă, cu temperaturi maxime de 30-35 de grade Celsius. În intervalul 10-14 august, regimul termic va fi mai ponderat, cu temperaturi de 28-32 de grade. La începutul intervalului, local în nordul şi în vestul regiunii şi doar pe spaţii restrânse în rest se vor semnala averse și descărcări electrice. Pe alocuri vor fi posibile ploi şi în jurul datei de 14 august.

În Oltenia, majoritatea zilelor din perioada de referinţă (în special în 8 şi 9 august şi după data 17 august) vor fi caniculare cu medii ale maximelor de 30-34 de grade Celsius. În primele zile, vor fi ploi de vară însoțite de descărcări electrice. Ulterior, pe arii restrânse va mai ploua în 14 și 15 august.

În sudul țării teperatură minimă, pe timpul nopții va fi de 16 grade Celsius.