Oleksiy Vadatursky, unul dintre cei mai bogați oameni din Ucraina, a fost ucis alături de soția sa. O rachetă le-a lovit casa în timpul nopții

Oleksiy Vadatursky, unul dintre cei mai bogați oameni din Ucraina, a fost ucis alături de soția sa. O rachetă le-a lovit casa în timpul nopții Sursa foto: Twiter

Războiul dintre Rusia și Ucraina continuă, iar atacurile rusești devin tot mai puternice, de la o zi la alta. În urma unor bombardamente asupra Nikolaev, unul dintre cei mai bogați oameni din Ucraina, Oleksiy Vadatursky, și-a găsit sfârșitul alături de soția sa.

În urma bombardamentelor asupra orașului Nikolaev, unul dintre cei mai bogați oameni din Ucraina, Oleksiy Vadatursky, în vârstă de 74 de ani,  fost ucis împreună cu soția sa, Raisa, când o rachetă le-a lovit casa în timpul nopții.

Orașul din sudul țării a fost ținta unor atacuri masive din partea rușilor, iar autoritățile au anunțat că bombardamentele vor continua și în zilele următoare.

Guvernatorul orașulului, Vitaly Kim, a anunțat moartea omului de afaceri ucrainean, ce deținea o mare companie în sectorul agricol, Nibulon, potrivit bbc.com.

Kremlinul a anunțat că Rusia va cuceri Ucraina bucată cu bucată

Potrivit Kyev Independent, averea lui Oleksiy Vadatursky a fost estimată la peste 400 de milioane de dolari în 2021. Cu toate acestea, războiul declanșat de Putin i-a afectat afacerile și încasările pentru anul în curs.

În atacurile de sâmbătă noaptea asupra orașului Nikolaev au fost distruse mai multe clădiri, printre care un hotel, complex sportiv, două școli și o benzinărie. De asemenea, mai multe locuințe au fost grav afectate, iar zeci de civili au avut nevoie de îngriji medicale.

Nikolaev se află pe ruta principală către Odesa, principalul port al Ucrainei, și a fost în mod repetat ținta atacurilor rușilor, scrie BBC.com.

Ucraina a denunțat îndemnările Ambasadei Rusiei din Marea Britanie privind „spânzurarea” combatanților regimentului ucrainean Azov. Mesajul venit din partea ambasadei rusești a venit la scurt timp după ce 50 de prizonieri ucraineni au fost uciși în urma unui atac.

Purtătorul de cuvânt al al Ministerului ucrainean de Externe, Oleg Nikolenko, a declarat că nu există diferențe între diplomații ruși care îndeamnă la execuții și soldații ruși de pe front.

„Citiţi asta când ei vă spun că Rusia nu trebuie izolată. Nu există nicio diferenţă între diplomaţii ruşi care îndeamnă la execuţia prizonierilor de război ucraineni şi trupele ruse care fac acest lucru la Olenivka. Ei sunt cu toţii coplici ai acestor cime de război şi trebuie să dea socoteală pentru ele”, a denunţat sâmbătă, într-o postare pe Twitter, un purtător de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe, Oleg Nikolenko.

De asemenea, preşedintele Vladimir Putin a declarat, duminică, că marina rusă va primi rachete hipersonice de croazieră Zircon în următoarele luni şi că zona lor de desfăşurare va depinde de interesele Rusiei.