Prognoza meteo, 28 iulie. Noi valori record în toată România, căldura sufocantă va fi de neclintit

Prognoza meteo, 28 iulie. Noi valori record în toată România, căldura sufocantă va fi de neclintit Sursa foto: Songkran Booonsrang | Dreamstime.com

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de joi, 28 iulie 2022. Canicula își va face simțită prezența în vest și în sud-est, iar disconfortul termic va fi ridicat în zonele de câmpie.

ANM a anunțat prognoza meteo pentru ziua de joi, 28 iulie 2022. Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, caniculară în vest și în sud-est, iar disconfortul termic va fi ridicat în zonele de câmpie, unde local indicele temperatură - umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Vor fi înnorări temporar accentuate mai ales după-amiaza și seara, când vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil vijelii în zonele de munte (îndeosebi în Carpații Meridionali și de Curbură), în regiunile sudice și local în cele centrale și pe arii restrânse în rest.

Meteorologii anunță precipitații, iar cantitățile de apă vor depăși pe spații mici 40...60 l/mp și vor fi condiții de grindină. Maximele se vor încadra în general între 27 și 35 de grade, iar cele minime între 11 și 23 de grade.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vremea în Capitală

Vremea în București va fi caniculară. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare îndeosebi după-amiaza când vor fi averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Maxima va fi de 32 de grade, iar cea minimă va fi de 19....20 de grade.

Noi alerte de la ANM. Cod portocaliu de averse şi descărcări electrice și cod galben de caniculă după-amiază

Sursa: Arhiva EVZ

Vremea în zonele montane

Meteorologii anunță averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil vijelii. Precipitațiile vor avea și caracter torențial, cantitățile de apă vor depăși pe spații mici 40...60 l/mp. Grindina își va face simțită prezența. Valorile de temperatură vor fi comparabile cu cele din intervalul precedent.

Vremea pe litoral

La mare va fi disconfort termic accentuat la orele amiezii. Cerul va fi variabil, temporar mai noros spre seară și noaptea, când trecător vor fi posibile averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare ziua, dar și în timpul averselor (cu viteze la rafală, în general, de 55 - 70 km/h). Maximele vor fi între 28 și 30 de grade, iar cele minime vor fi între 21 și 23 de grade. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 24 și 26 de grade.