Câciu își pune cenușă în cap după ce i-a numit „babuini” pe oamenii de afaceri. „Am folosit termeni de care îmi pare sincer rău”

Câciu își pune cenușă în cap după ce i-a numit „babuini” pe oamenii de afaceri. „Am folosit termeni de care îmi pare sincer rău” Sursa foto: Razvan Valcaneantu/EEC

Comentariul lui Adrian Câciu, privind antreprenorii români, care a aprins spațiul public, a fost scos din context, susține oficialul român. Cu toate acestea, USR a anunțat că un asftel de ministru nu mai poate rămâne în funcție.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a afirmat că în perioada când era analist economic, folosea deseori termeni de care, astăzi îi pare rău.

„Nu pot să nu recunosc, însă un fapt: ca analist economic, am folosit deseori termeni de care, astăzi, îmi pare sincer rău. Îmi cer scuze pentru toate vorbele grele din trecut şi sper ca faptele mele, respectiv sprijinul pentru mediul antreprenorial românesc, să fie mai importante decât orice declaraţie contondentă, indiferent cât de veche ar fi”, a zis ministrul.

De asemenea, Câciu a mai precizat că dialogul pe care l-a purtat în urmă cu un an a fost scos din context și folosit astăzi ca și cum ar fi poziția sa de demnitar public.

Ne puteți urmări și pe Google News

România și babuinii-antreprenori. Adrian Câciu, derapaj pe Facebook în urmă cu un an de zile 

„Adevărul este simplu: ca ministru de finanţe, îi susţin pe toţi antreprenorii care îşi achită corect taxele sî îşi plătesc cinstit angajaţii. Tocmai de aceea, ministerul pe care îl reprezint are în derulare 6 programe de sprijin pentru firmele româneşti, totalizând circa 4 miliarde de euro. Pentru toţi ceilalţi, care aleg soluţia evaziunii fiscale, am toleranţă zero”, a susţinut ministrul pe Facebook.

USR a reacționat imediat prin purtătorul de cuvânt al formațiunii, Ionuț Moșteanu.

„Inclusiv domnul Marcel Ciolacu, care a lucrat în viaţa lui doar la stat, să înţeleagă că România nu mai poate continua cu Adrian Câciu”, a spus purtătorul de cuvânt al USR.

Reamintim că Bogdan Glăvan, profesor de economie și consilier al fostului premier Ludovic Orban, a sesizat derapajul ministrului Finanțelor pe Facebook.

Din punctul de vedere al ministrului Finanțelor, 90% dintre oamenii de afaceri din România sunt „babuini-antreprenori”.

„Nu din ce produs. Din taxele asupra a ceea ce produs. Taxele care se regăsesc în prețuri și se recuperează prin prețuri. Prețurile care sunt plătite de privați și bugetari. Totul se recuperează, totul este în cerc, problema este că dezechilibrul este la modul în care sunt plătiți angajații în privat pentru că noi avem doar 10% antreprenori și restul sunt babuini-antreprenori”, a scris Adrian Câciu.