Alegerile anticipate pentru postul de primar al Sectorului 5 se lasă așteptate. Șanse mari pentru Vlad Piedone

Alegerile anticipate pentru postul de primar al Sectorului 5 se lasă așteptate. Șanse mari pentru Vlad Piedone Sursa foto: INQUAM_Photos

Condamnarea lui Cristian Popescu Piedone la patru ani de închisoare a lăsat scaunul de primar liber, iar printre cei care au cele mai mari șanse de a câștiga alegerile este chiar fiul fostului edil al Sectorului 5. Cetățenii ar vota cu Vlad Piedone, dar PSD refuză să-l sprijine în acest demers.

Au trecut două luni de la condamnarea la închisoare a fostului primar al Sectorului 5, iar declanșarea alegerilor anticipate nu a fost luată în calcul.

Pentru asta este nevoie ca prefectul Capitalei, Toni Greblă, să trimită o solicitare către Guvernul României, însă nu este obligat de lege și nici nu este prevăzut un anumit termen până la care să aibă loc alegerile.

Potrivit surselor din PSD, social-democrații ar vrea să organizeze alegerile pentru funcția de primar al Sectorului 5 abia în toamnă, pe motiv că prezența la vot va fi mai mare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vlad Popescu Piedone, fiul fostului edil al Sectorului 5, printre primii care și-au anunțat candidatura

După ce Cristian Popescu Piedone a fost închis, conducerea Sectorului 5 a fost preluată de către Constantin-Ion Melnic de la PSD, potrivit unui proiect adoptat de Consiliul Local. Acesta a fost adoptat aprobat cu 22 de voturi din 27 de consilieri prezenți.

Chiar dacă fostul edil al Sectorului 5 și-a delegat atribuțiile lui Mircea Nicolaidis, coleg de la Partidul Umanist Social Liberal (PPU-SL), consilierii locali au invalidat această decizie.

Potrivit, articolului 438 al Codului Administrativ, delegarea de serviciu se poate face pe maxim 6 luni într-un an calendaristic, în cazul de față până în 14 decembrie a.c.

Vlad Popescu Piedone a fost primul care a anunțat că va candida pentru funcția de primar al Sectorului 5, iar șansele lui sunt destul de mari. Cu toate acestea, șeful PSD, Marcel Ciolacu, nu este de acord cu susținerea lui Vlad Piedone din cauza că imaginea lui ar afecta partidul pe care îl conduce.

Liberalul Mario de Mezzo a anunțat că va candida, dar desemnarea lui este nesigură deoarece nu există un sprijin explicit din partea PNL.

USR l-a propus pentru preluarea funcţiei pe Alexandru Dimitriu, fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei şi fost concurent la emisiunea tabloid „Insula Ispitelor”, scrie newsweek.ro.