Când va fi gata Prelungirea Ghencea, una dintre cele mai circulate străzi din București

Când va fi gata Prelungirea Ghencea, una dintre cele mai circulate străzi din București

Lucrările la Prelungirea Ghencea din Capitală continuă și acum. Pentru finalizarea celei mai așteptate străzi din București, șoferii trebuie să mai aștepte. În prezent, primăria Municipiului București este la faza procedurilor de expropriere ale terenurilor, pentru care a mai alocat încă 23 de milioane de lei.

Primăria Municipiului București continuă procedurile de expropriere pentru realizarea obiectivului de investiții Prelungirea Ghencea, s-a precizat într-un comunicat.

„Am alocat zilele acestea încă 23 de milioane lei, dintre care 13 milioane lei din creditul BRD și 10 milioane lei din bugetul local, pentru  exproprierile pe tronsonul cuprins între str. Valea Oltului și str. Mărăcineni.

Banii vor fi consemnați în conturile cu afectațiune specială, iar după expirarea termenului legal de 45 de zile voi emite dispoziția privind decizia de expropriere”, a explicat primarul Capitalei, Nicușor Dan.

Ne puteți urmări și pe Google News
Nicușor Dan a plecat supărat din ședința de la Parlament. Ce l-a deranjat pe primarul Capitalei

Sursa foto: EEC-Razvan Valcaneantu

Prelungirea Ghencea, blocată în procesul de expropriere a terenurilor

În luna mai, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că a consemnat în cont 31 de milioane de lei pentru continuarea exproprierilor în zona Prelungirea Ghencea, iar la jumătatea lunii iulie ar urma să înceapă demolările pe proprietăţile dintre Strada Râul Doamnei şi Şoseaua de Centură.

„Am profitat rapid de deblocarea conturilor Primăriei Capitalei şi am consemnat în cont 31 de milioane de lei pentru continuarea exproprierilor în zona Prelungirea Ghencea din Sectorul 6.

Conform legii, trebuie să aşteptăm 45 de zile din momentul consemnării banilor pentru ca municipalitatea să devină proprietar. Deci, la jumătatea lunii iulie, imediat ce devenim proprietari, vom începe demolările pe proprietăţile dintre Strada Râul Doamnei şi Şoseaua de Centură, pentru a putea continua apoi lucrările pe şantierul Prelungirea Ghencea", a scris atunci edilul.

Pe 25 mai, Nicuşor Dan anunţa că au fost deblocate conturile municipalităţii, după ce Judecătoria Sector 5 a dispus suspendarea provizorie a executării silite în dosarul iniţiat de omul de afaceri Costică Constanda.

De asemenea, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat pentru digi24 că până la finalul anului, în Prelungirea Ghencea, șoferii vor putea circula pe câte două benzi provizorii pe sens.

Edilul spune că pe porțiunea Ghencea-Râul Doamnei se lucrează în prezent și va fi gata până la sfârșitul verii, iar din iulie vor începe demolările pentru lărgirea șoselei, banii pentru peste 70% dintre clădirile care trebuie demolate fiind deja consemnați.