NASA a descoperit un obiect în formă de tăiței pe Marte

NASA a descoperit un obiect în formă de tăiței pe Marte

NASA a descoperit un obiect în formă de tăiței pe Marte. Roverul Perseverance al agenției spațiale, care cutreieră în prezent planeta, a făcut o fotografie rară a unui obiect argintiu blocat între două roci ale craterului Jezero de pe Marte.

Cu toate acestea, obiectul strălucitor care a fost transmis pe Pământ pentru ca toți să-l vadă a fost niște gunoi lăsat de rover, relatează Interesing Engineering. Scriind pe Twitter pentru a explica „descoperirea”, un membru al echipei Perserverance a scris: „Echipa mea a observat ceva neașteptat. Este o bucată dintr-o pătură termică despre care ei cred că ar fi venit de la coborâre.”

Obiectul ciudat descoperit pe Marte

Marți, rover-ul a văzut bucata de resturi în formă de spaghete și i-a lăsat pe cercetători cu o serie de întrebări. Se crede că fragmentul de metal provine de la una dintre camerele rover de evitare a pericolelor venite din față. Aceste camere ajută la supravegherea peisajului - pentru a proteja rover-ul atunci când conduce sau folosește brațul robotizat.

Ipoteza de unde a provenit gunoiul - care a fost fotografiat de elicopterul Ingenuity al lui Marte, include misiunile anterioare ale NASA pe Marte. Roverul Mars Perseverance și-a încheiat anul de aniversare pe Planeta Roșie în februarie anul trecut.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe 18 februarie 2021, nava spațială care transporta exploratorul robotic al NASA de 2,7 miliarde de dolari, numit Perseverance, a plasat roverul pe planeta străină. Evenimentul a marcat cel mai entuziast și amănunțit efort al NASA din ultimele decenii de a studia dacă a existat vreodată viață pe Planeta Roșie, potrivit Mirror.co.uk.