Cătălin Drulă a câștigat șefia USR din postura de interimar. Victorie zdrobitoare, cu 71,34% din voturi, în primul tur de scrutin

Cătălin Drulă a câștigat șefia USR din postura de interimar. Victorie zdrobitoare, cu 71,34% din voturi, în primul tur de scrutin Sursa: arhiva EVZ

Din postura de interimar, Cătălin Drulă a fost ales președinte al USR, din primul tur al scrutinului intern. Acesta a primit 71,34% din cele 18177 de voturi exprimate.

Mult sub Cătălin Drulă, Cătălin Teniță a primit 14,89% din voturi și s-a clasat astfel pe locul doi. Locurile trei și patru au fost ocupate de: Octavian Berceanu (11,23%) și George Ungureanu (0,9%).

În coada clasamentului s-au aflat Miroslav Tascu-Stavre, 0,76%, şi Alexandru Kiss, 0,53%.

Discurs plin de încredere după victoria zdrobitoare

„Am cerut un mandat clar şi partidul mi l-a dat. Pentru a face opoziţie pe bune actualei puteri falimentare, pentru organizare şi seriozitate, pentru a da premierul României în 2024. USR a trecut prin etape fireşti de dezvoltare. O mişcare civică, cetăţenească. Intrarea în parlament şi consilii locale. Lupta cu Dragnea. Confirmarea în alegeri. Guvernarea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Este timpul unei noi epoci în evoluţia acestui partid. Cea de maturitate şi stabilitate. Prin muncă, prin persevernţă, poţi obţine rezultate. Cu muncă, cu tenacitate, cu perseverenţă, lucrurile se schimbă.

Daţi-ne voturile, nu mai daţi voturile bandiţilor ăstora (...) Vor să ne creadă că asta e, că suntem puţini care vrem p Românie corectă, o Românie modernă, fără speciali (...) Doar diavolul lor ne spune că nu putem. De azi zilele socialismul”, a spus Cătălin Drulă.

Rezultatul votului o să fie validat în cadrul congresului online programat pe data de 16 iulie. Astfel, Cătălin Drulă are la dispoziție un mandat de patru ani la șefia USR.

Cătălin Drulă critică dur guvernarea PSD - PNL

„Guvernarea socialistă cu epoleți PSD-PNL ne duce către o criză economică de proporții. O criză evitabilă în care vom ajunge din cauza unor bandiți.

A început deja cu inflația. Va ajunge în curând probabil spre 16-17%. Urmează frânarea abruptă a economiei. Împreună impactul celor două e devastator.

În luna mai, le-am spus public lui Câciu și Ciolacu, în parlament: “ne ducem în cel mai mare dezastru care se numeşte, tehnic, stagflaţie”.

Ieri, guvernatorul BNR Isărescu a spus același lucru: “am fost întrebat care mi se pare că este acum cel mai mare risc, am spus scurt: stagflaţia’.

Ce înseamnă asta? Creșteri de prețuri în continuu, scăderea puterii de cumpărare, firme care se închid, locuri de muncă care se pierd, șomaj, apartamente luate pe credit executate de bănci, oameni care ajung la disperare.

Adică multă suferință pentru oameni.

(...)  Adică tot ceea ce netrebnicii de la guvernare nu fac. Între timp, mediul privat este cocoșat de acest guvern nesimțit cu noi taxe. Deși tot mediul privat a dus greul și în pandemie. Solidaritatea și încrederea este completă ruptă de clientela grasă de partid pusă în cârca celor care muncesc cinstit zi de zi. Din păcate, DECONTUL va fi plătit tot de români. Iar ei vor fugi de la guvernare, după ce au făcut țara praf. NU ÎI UITAȚI. Și nu le mai dați votul vreodată. Sunt niște bandiți.”