EXCLUSIV. Doru Bușcu îl mitraliază pe Nicolae Ciucă: „Aș spune că e chiar mult sub Dăncilă”. VIDEO

EXCLUSIV. Doru Bușcu îl mitraliază pe Nicolae Ciucă: „Aș spune că e chiar mult sub Dăncilă”. VIDEO

Invitat în podcastul „România lui Cristache”, Doru Bușcu, redactorul-șef Cațavencii l-a pus la zid pe actualul premier, despre care spune că, la nivel de comunicare, este sub toți generalii invitați în studiourile de televiziune să comenteze și să analizeze conflictul din Ucraina.

„Când e cu războiul, apar la televiziuni tot felul de generali care explică hărți și așa mai departe. Cel mai slab dintre generalii ăia vorbește mult mai bine decât cel mai ajuns politic general al Armatei României, premierul României, Nicolae Ciucă.”, este de părere Doru Bușcu, pentru care traseul spre putere al lui Nicolae Ciucă se datorează loialității acestuia, atât față de președinte, cât și de partenerul strategic.

Cui își datorează Nicolae Ciucă ascensiunea în carieră

„Ciucă își datorează cariera unui anume tip de loialitate pro-americană față de Iohannis. Adică un joc triunghiular care a produs sprijin politic pentru regimul Iohannis, prin oficiile amabile de achiziții de armament ale generalului Ciucă, fost șef al Statului Major, ulterior Ministru al Apărării Naționale, s-au adunat niște bugete frumoase, au fost plătite în avans și noi așteptăm până la sfârșitul lui 2024 să ni se întregească rachetele cumpărate, achitate din 2018.”, a mai adăugat jurnalistul, care atrage însă atenția că în ciuda achizițiilor de armament, unitățile noastre militare sunt aproape goale.

„Nu e de ajuns să faci niște achiziții și să lași armata în paragină, să lași trupele lipsite de înzestrare complementară, să nu ai un program complementar de voluntariat, de atragere a tinerilor în zona militară și să te prezinți cu niște cifre umflate și false când vorbești despre trupele din România. Pentru că noi nu avem cifrele pe care le scriu ei acolo, 75.000 de soldați. Nu avem. Sunt 75.000 de angajați în tot Ministerul Apărării Naționale, cu bucătărese, cu maiștri, cu șoferi, cu portari, cu paznici de noapte.”, a mai spus redactorul-șef Cațavencii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Unul din responsabilii acestei situații ar putea fi considerat și fostul șef de Stat Major, actualul premier Nicolae Ciucă, pe care Doru Bușcu îl plasează pe ultimele locuri ale topului prim-miniștrilor români.

„E jalnic, e rușinos. Eu aș spune că e chiar mult sub Dăncilă.”, este părerea jurnalistului.

Urmăriți întregul interviu în podcastul „România luI Cristache” pe canalul de youtube EVZ Capital.