Veste bună pentru toți șoferii. Când scapă de drumurile și cozile de la Poliție?

Veste bună pentru toți șoferii. Când scapă de drumurile și cozile de la Poliție? Amenzile pentru lipsa rovinietei se măresc. Când va intra în vigoare noua lege Sursa: Alexandragl | Dreamstime.com

Autoritățile anunță că șoferii vor avea la dispoziție un formular electronic de constatare amiabilă a unei tamponări și vor scăpa de drumurile la Poliție în cazul în care accidentul s-a soldat doar cu pagube materiale. Cel mai probabil aplicația și formularul vor fi disponibile de la 1 septembrie.

Este de așteptat ca mulți șoferi să apeleze la acest formular electronic de constatare amiabilă pentru a scăpa de drumul la Poliție și pentru a evita cozile și timpul pierdut. Acest formular va ajunge la firmele de asigurări, pentru ca șoferii să își poate duce mașina în service pentru reparații.

Aplcație interactivă

Aplicația care va conține acest formular electronic va disponibilă cel mai probabil de la 1 septembrie. Ea va fi interactivă și cu ajutorul ei se putea reconstitui în imagini modul care a avut loc accidentul. În plus pot fi încărcate și imagini care să dovedească pagubele.

„Aplicația de constatare amiabilă electronică va fi disponibilă cel târziu de la 1 septembrie și va fi o alternativă la formularul de constatare amiabilă în format fizic. E suficient ca doar unul dintre șoferii implicați în accident să completeze formularul electronic.

Ne puteți urmări și pe Google News

Aplicația este intuitivă, are predefinite o serie de pictograme cu semne de circulație, vehicule, străzi, sensuri giratorii și poți să îți așezi toate acele pictograme cât mai aproape de modalitatea în care s-a produs evenimentul, pentru a descrie accidentul.

În plus, poți atașa fotografii de la locul faptei, cu avariile, datele celor implicați și toate acestea se salvează și se trimit și către asigurător pentru avizarea daunei și pe mail către șoferii implicați“, a declarat Mădălin Roșu, președintele Biroului Asigurătorilor Auto (BAAR), potrivit hotnews.ro.

Aplicație gratuită

Potrivit actului normativ aprobat în 27 de mai de către ASF, aplicația va fi dezvoltată de Biroul asigurătorilor Auto și va putea fi descărcată gratuit din App Store și Play Store.

„Asigurătorii RCA și BAAR dezvoltă și administrează soluțiile tehnice și stabilesc de comun acord procedura avizării daunei prin intermediul formularului de Constatare amiabilă de accident în format electronic, cu respectarea dispozițiilor legale privind gestionarea riscurilor operaționale generate de sistemele informatice utilizate de entitățile autorizate/avizate/înregistrate, reglementate și/sau supravegheate de către A.S.F.ׅ“ prevede actul normativ.

Tot în actul normativ menționat se mai menționează că „în cazul completării formularului de Constatare amiabilă de accident în format electronic, datele completate și semnăturile olografe ale conducătorilor celor două vehicule, implicate în accident, sunt preluate de dispozitivul pe care se completează formularul“.