CTP, exasperat de șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov: „Mi s-a suit la cap când am văzut ce declară domnul Javrov”

CTP, exasperat de șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov: „Mi s-a suit la cap când am văzut ce declară domnul Javrov” Cristian Tudor Popescu. Sursa foto: Cristian Tudor Popescu

Gazetarul și scriitorul Cristian Tudor Popescu a vorbit despre momentul în care Serghei Lavrov, șeful diplomației ruse, a afirmat faptul că Adolf Hilter ar fi fost, de fapt, evreu. CTP nu se mulțumește cu explicațiile venite ulterior de la Moscova.

Cristian Tudor Popescu este contrariat și de poziția Israelului cu privire la afirmația invocată de Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei.

Rusia nu-și cere scuze pentru declarațiile lui Lavrov

Problema Holocaustului ia amploare odată cu desfășurarea de forțe ce are loc în Ucraina, liderii Rusiei ducând istoria recentă a evreilor în derizoriu.

„Cel mai dezamăgitor mi se pare răspunsul premierului israelian care declară că Putin şi-a cerut scuze pentru ce a spus Lavrov. Rezultă că evreii au fost omorâţi de evrei în Holocaust şi că ucrainenii sunt omorâţi de ucraineni, nu de ruşi. Asta vrea să spună Lavrov. Kremlinul a dat un comunicat unde nu a pomenit de nicio scuză legat de ce a spus Lavrov.

Cum să te mulţumeşti cu aşa ceva? Ce a spus el e o insultă înspăimântătoare la adresa poporului evreu din întreaga lume şi la adresa tuturor oamenilor de bun simţ din întreaga lume, indiferent dacă sunt sau nu evrei. Mi s-a suit la cap când am văzut ce declară domnul Javrov”, a comentat Cristian Tudor Popescu, în emisiunea de la Digi24.

Serghei Lavrov, afirmații controversate

Recent, ministrul de Externe al Rusiei, domnul Lavrov, a acordat un interviu pentru emisiunea Zona Bianca, de la postul TV italian Rete 4. Dânsul a profitat de prilej pentru a-l ponegri pe președintele Ucrainei, Zelenski, care conform binecunoscutei poziții oficiale a regimului Putin, ar fi „nazist”.

Ideea că două persoane cu origini evreiești – președintele Zelenski și prim-ministrul ucrainean Yatsenyuk – ar fi liderii unui regim „nazist” i s-a părut foarte ciudată realizatorului Giuseppe Brindisi. La care dl. Lavrov a adus argumentul „hotărâtor”: „După părerea mea, Hitler era și de origine evreiască. Cei mai mari antisemiți sunt evreii.”

Evident, susținerea ministrului rus a stârnit un enorm scandal. Este pentru a doua oară, într-o săptămână, când domnul Lavrov calcă grav în străchini. Reamintim, la 25 aprilie, dânsul a susținut într-un interviu difuzat de TV ROSSIA 1 că „Alianța NATO este în esență în război cu Rusia” și a avertizat Occidentul „să nu subestimeze riscurile ridicate ale unui conflict nuclear”.

Lavrov, sub spectrul darwinismului social

Strania gândire a domnului Lavrov provine din două surse. Prima este darwinismul rasial. Ideea că Hitler și Zelenski gândesc la fel, fiindcă au „origine rasială comună”, aparține nazismului. Fiindcă, în viziunea nazismului, „sângele”, „rasa” determină, dincolo de limitările și voința individului, modul în care gândim și acționăm, ba chiar și calitatea gândirii și acțiunilor noastre. Afirmând acest punct de vedere, domnul Lavrov ne demonstrează că este un nazist adevărat.

În al doilea rând, pentru domnul Lavrov, a fi evreu înseamnă a fi părtaș la Răul Absolut. Fiindcă „era și de origine evreiască”, Hitler a încarnat Răul Absolut. Zelenski este și el o încarnare a Răului Absolut, întrucât, așa cum se știe, este „și de origine evreiască”.

Aceasta este cheia anticreștinismului hitlerist: din moment ce Iisus Hristos este „și de origine evreiască”, cum ar putea El fi Mântuitorul? Hitler, din oportunism politic, evita să afișeze public asemenea opinii, dar în cuvântările sale particulare (citate stenografic în Convorbiri în jurul mesei) nu pregeta să caracterizeze „iudeo-creștinismul” ca „o absurditate”, „o escrocherie” întemeiată pe „minciuni”.

Deci, Creștinismul ar fi „complot evreiesc mondial”. Sursa acestei convingeri e, așa cum au demonstrat istoricii, lucrarea clasică a antisemitismului, „Protocoalele Înțelepților Sionului”, afirmă colonelul (r) Tudor Păcuraru, pentru EVZ.