NATO, în alertă! Ţările pe care vrea să le atace Vladimir Putin. Războiul din Ucraina are alt scop

NATO, în alertă! Ţările pe care vrea să le atace Vladimir Putin. Războiul din Ucraina are alt scop Sursă: Vladgalenko | Dreamstime.com

Aliații au condamnat cu desăvârșire crimele oribile ale civililor pe care le-au văzut în Bucha și în alte locuri recent eliberate de sub controlul rusesc. Toți cei responsabili pentru aceste atrocități trebuie aduși în fața justiției, iar NATO susține eforturile pentru o anchetă internațională. Dar o altă preocupare a Aliaţilor este să consolideze apărările Georgiei și Bosniei și Herțegovinei.

NATO a convenit că ar trebui să ajute și alți parteneri să-și consolideze rezistența, inclusiv Georgia, Bosnia și Herțegovina, a anunțat secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, joi, după reuniunea miniștrilor de externe din statele NATO.

Pentru Georgia, ne-am putea spori sprijinul prin pachetul substanțial NATO-Georgia. Inclusiv în domenii precum conștientizarea situației, comunicațiile securizate și cibernetica. Pentru Bosnia și Herțegovina, am putea dezvolta un nou pachet de consolidare a capacității de apărare.

Orice asistență va fi adaptată, determinată de cerere și furnizată cu acordul deplin al țărilor în cauză. Astăzi ni s-au alăturat și Georgia, Finlanda, Suedia și Uniunea Europeană. La fel și partenerii NATO din Asia-Pacific. Australia, Japonia, Noua Zeelandă și Republica Coreea, a mai spus secretarul general.

Ne puteți urmări și pe Google News

Jens Stoltenberg: Invazia Rusiei are implicații globale și de lungă durată

China pune și ea la îndoială dreptul națiunilor de a-și alege propria cale. Invazia Rusiei are implicații globale și de lungă durată, avertizează Jens Stoltenberg (NATO). Invazia Rusiei în Ucraina are implicații globale și de lungă durată, a atras atenția Jens Stoltenberg.

Implicațiile invaziilor Rusiei sunt globale și vor fi de lungă durată. Iar ceea ce se întâmplă în Ucraina este monitorizat îndeaproape în întreaga lume.

China am văzut că nu este dispusă să condamne agresiunea Rusiei. Iar Beijingul s-a alăturat Moscovei în a pune la îndoială dreptul națiunilor de a-și alege propria cale. Asta este o provocare serioasă pentru noi toți, a mai spus înaltul oficial-nord atlantic.

Sancțiunile introduse de Aliații NATO sunt fără precedent

Jens Stoltenberg a mai subliniat faptul că sancțiunile au ca scop să deterioreze mașina de război a președintelui Vladimir Putin.

Trebuie să continuăm presiunea coordonată pentru a ajuta la încheierea acestui război fără sens. Miniștrii au convenit că următorul Concept Strategic al NATO trebuie să ofere un răspuns cu privire la modul în care relaționăm cu Rusia în viitor. Și, pentru prima dată, trebuie să țină seama și de modul în care influența crescândă și politicile coercitive ale Chinei ne afectează securitatea.

Conceptul strategic va fi finalizat pentru Summitul de la Madrid din iunie. Va fi foaia de parcurs pentru adaptarea continuă a Alianței în lumea tot mai periculoasă în care trăim. În cele din urmă, aliații au aprobat Carta pentru Acceleratorul nostru de inovare în domeniul apărării pentru Atlanticul de Nord, relatează nato.int.