Se termină războiul?! Vladimir Putin s-a dezlănţuit. Mesaj devastator pentru Volodimir Zelenski

Se termină războiul?! Vladimir Putin s-a dezlănţuit. Mesaj devastator pentru Volodimir Zelenski

Una dintre condițiile importante cerute de Rusia pentru a opri războiul este ca Ucraina să renunțe la aspirațiile sale de a adera la NATO și să opteze pentru un statut de neutralitate militară. Ucraina cere garanții de apărare de la alte state dacă optează pentru neutralitate militară. Mai mult, Rusia insistă că Ucraina trebuie să recunoască anexarea Crimeei și independența regiunilor Doneţk şi Lugansk.

Rusia pune condiţii greu de realizat şi spune că Ucraina trebuie să recunoască anexarea Crimeei şi independenţa regiunilor Doneţk şi Lugansk, altfel războiul continuă.

Rusia a insistat, miercuri seară, că Ucraina trebuie să asume un statut de neutralitate militară, să recunoască apartenenţa Crimeei la Rusia şi independenţa regiunilor separatiste Doneţk şi Lugansk, pentru a facilita negocieri ample în vederea unui eventual acord de pace.

Neutralitatea Ucrainei este o condiție sine qua non. Ucraina trebuie să fie de acord cu Crimeea și cele două republici independente. Statutul de facto al acestor regiuni este evident. Crimeea este o parte inalienabilă a Rusiei, a spus Dmitri Peskov, potrivit  tf1info.fr.

Ne puteți urmări și pe Google News

Trebuie spus că Dmitri Peskov a devenit secretarul de presă al lui Vladimir Putin în 2012.El este acum un pilon al comunicării la Moscova.

Rusia cere recunoașterea internaţională a regiunilor cucerite de armata rusă

Rusia a anexat regiunea ucraineană Crimeea în 2014, dar acţiunea nu este recunoscută la nivel internaţional. În februarie 2022, cu câteva zile înainte de lansarea intervenţiei militare în Ucraina, preşedintele Vladimir Putin a recunoscut independenţa regiunilor separatiste ucrainene Doneţk şi Lugansk.

David Arahamia, unul dintre membrii delegaţiei Ucrainei, a anunţat acum câteva zile că negocierile cu Rusia au avansat, subliniind că aşteaptă confirmări scrise din partea Moscovei la chestiuni care au fost deja acceptate ca principiu, în timp ce Kremlinul a semnalat că discuţiile rămân complicate.

Federaţia Rusă a oferit răspunsuri oficiale la toate poziţiile formulate de Ucraina, adică le-a acceptat, cu excepţia problemei regiunii Crimeea. Au fost acceptate verbal poziţiile ucrainene, nu există încă o confirmare scrisă.

Negociatorul ucrainean a declarat că partea rusă a acceptat ideea că statutul de neutralitate al Ucrainei va trebui supus unui referendum pentru aprobare. În cazul în care cetăţenii ucraineni ar respinge acest statut, oficialii ruşi au semnalat că, „fie se va reveni la un conflict militar, fie la noi negocieri, spune  David Arahamia.

Rusia a anexat regiunea ucraineană Crimeea în 2014, dar acțiunea nu este recunoscută la nivel internațional

În februarie 2022, cu câteva zile înainte de lansarea intervenției militare în Ucraina, președintele Vladimir Putin a recunoscut independența regiunilor separatiste ucrainene Donețk și Lugansk.

David Arahamia, membru al delegației ucrainene, a anunțat în urmă cu câteva zile că negocierile cu Rusia au avansat, subliniind că așteaptă confirmări scrise de la Moscova asupra unor chestiuni care au fost deja acceptate în principiu, în timp ce Kremlinul.

Federația Rusă a oferit răspunsuri oficiale la toate pozițiile exprimate de Ucraina, adică le-a acceptat, cu excepția regiunii Crimeea. Pozițiile ucrainene au fost acceptate verbal, nu există încă o confirmare scrisă. Partea rusă a acceptat ideea că statutul de neutralitate al Ucrainei va trebui supus unui referendum pentru aprobare. În cazul în care cetățenii ucraineni resping, oficialii ruși au spus că. fie va exista o revenire la conflictul militar, fie noi negocieri”, potrivit celor declarate de David Arahamia.

ONU  vrea suspendarea Rusiei din Consiliul pentru Drepturile Omului

Un vot privind posibila suspendare a Rusiei din Consiliul pentru Drepturile Omului va avea loc joi, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedintelui Adunării Generale a Naţiunilor Unite.

Adunarea Generală a ONU îşi va relua joi dimineaţă sesiunea specială de urgenţă. Ambasadoarea Statelor Unite la ONU a prezentat marţi, în faţa Consiliului de Securitate al ONU, argumente pentru a cere suspendarea Rusiei din Consiliul pentru Drepturile Omului.

Rusia nu ar trebui să aibă o poziţie de autoritate într-un organism al cărui scop – al cărui scop însuşi – este de a promova respectarea drepturilor omului”, a declarat ambasadoarea Linda Thomas-Greenfield în faţa Consiliului, marţi. „Participarea Rusiei la Consiliul pentru Drepturile Omului dăunează credibilităţii consiliului. Subminează întreaga ONU. Şi este pur şi simplu greşit.

Ambasadoarea SUA la ONU a declarat miercuri că este încrezătoare că SUA are sprijinul necesar din partea altor state membre pentru a suspenda Rusia din Consiliul pentru Drepturile Omului al ONU.

Am lucrat din greu de când a început acest război pentru a construi o coaliţie de ţări care sunt pregătite să condamne Rusia. Ştiu că vom obţine cele două treimi necesare pentru a câştiga, a declarat ambasadorul Linda Thomas-Greenfield.