Se dă lege! Va fi obligatoriu în România. Rişti o amendă uriaşă şi ridicarea permisului dacă nu te supui

Se dă lege! Va fi obligatoriu în România. Rişti o amendă uriaşă şi ridicarea permisului dacă nu te supui

Veşti proaste pentru aceşti români. În Parlament se pregăteşte o lege extrem de drastică. Dacă o încalci, ţi se va lua permisul, dar vei primi şi o amendă pe măsură. Cei care nu le vor respecta riscă amenzi uriaşe, de până la 12.000 de lei, conform documentului, iar în unele cazuri riscă să ajungă și la închisoare.

Noul act normativ, care va fi dezbătut de Senatul României se referă la combaterea braconajului piscicol, iar pentru asta noile reguli și amenzi care vor fi introduse în lege, sunt foarte dure.

De acum înainte, pescuitul recreativ al oricăror specii de pește și altor viețuitoare acvatice vii, efectuat fără permis în habitatele piscicole naturale, va fi interzis.

Niciun român nu își va mai putea lua bățul de pescuit și să plece la baltă sau pe vreun râu din apropierea zonei unde locuiește, pentru a pescui. Pentru asta are nevoie de permis, amenzile care pot fi aplicate fiind mărite substanțial, între 500 și 1.000 de lei. Amenzile existente în prezet sunt cuprinse între 300 și 600 de lei.

Chiar dacă ai permis de pescuit, dar nu îl ai asupra ta, legea va conține o amendă de 1.000 de lei, pentru această contravenție. Aceeași sancțiune este acordată și în cazul reținerii, de către o singură persoană care practică pescuitul recreativ, a mai mult de zece exemplare/ zi din speciile de păstrăv, lipan și coregon în apele de munte sau a mai mult de cinci kilograme de pește/ zi din zona colinară și de șes, cu excepția cazului în care s-a pescuit un singur exemplar a cărui greutate depășește cinci kilograme.

Cum poți obține un permis de pescuit

Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură (ANPA) este instituția care emite permisele de pescuit sau le vizează pe cele deja existente.

Permisele de pescuit recreativ-sportiv se eliberează/vizează nominal de ANPA, atât la persoane fizice cât şi la asociaţiile de pescari sportivi care deţin autorizaţii de pescuit recreativ/sportiv, prin structurile sale regionale. Vă prezentăm toate detaliile privind locaţiile, orarul de funcţionare, persoana de contact şi numărul telefonului său mobil.

Începând cu data de 07.02.2012 se poate depune la sediul ANPA, la filialele regionale şi la punctele de lucru din teritoriu şi documentaţia necesară pentru eliberarea noilor permise de pescuit de tip card. De notat că, vechile permisele de pescuit, sunt valabile până la eliberarea permiselor de tip card, conform legislatiei în vigoare.

Ne puteți urmări și pe Google News