Mai multe transmisii radio interceptate ale rușilor au fost dezvăluite. „ Ai uitat de suportul aerian. S-a terminat !”

Mai multe transmisii radio interceptate ale rușilor au fost dezvăluite. „ Ai uitat de suportul aerian. S-a terminat !” Sursa: Twitter

Transmisiile radio interceptate dezvăluie că rușii au ordonat trupelor din Ucraina să vizeze zonele rezidențiale, a raportat New York Times. Audio-ul de la rețelele radio nesecurizate obținute de The Times arată că trupele ruse discutau despre ținte în timp ce înaintează spre orașul ucrainean Makariv pe 27 februarie.

Probleme de logistică pentru trupele ruse

Într-o discuție radio, se aude un rus ordonând unui militar să „acopere” zonele rezidențiale „cu artilerie” odată ce „proprietatea” este îndepărtată, potrivit traducerii The Times. Jurnalistul New York Times Christiaan Triebert a raportat că „proprietatea” era probabil cod pentru „personalul sau echipamentul rus”.

Un rus care se identifică în înregistrare ca fiind „Yug-95” i-a spus soldatului „Buran-30” că „a fost luată o decizie de a elimina prima „proprietate” din zona rezidențială”, potrivit unei traduceri a New York Times.  Apoi i-a instruit soldatul să „acopere zona rezidențială cu artilerie”, a informat The Times. El a repetat ordinele de două ori.

Un alt clip dezvăluie soldați ruși care par să țipe unul la altul după ce au fost atacați în Makariv. „Situația mea este foarte tensionată, tancurile se apropie”, a spus Buran-30 într-o conversație radio interceptată. "Nu știu ale cui sunt tancurile, nu le pot identifica. Există o dronă peste zonă și zona este sub foc din toate direcțiile". I s-a spus să solicite sprijin aerian, dar nu s-a întâmplat niciodată.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit traducerilor, Yug-95 a răspuns apoi spunând: „Ai uitat naibii de suportul aerian! Ai uitat! S-a terminat!” Anchetatorii audiovizuali au făcut echipă cu operatorii radioamatori și cu grupuri open source pentru a obține transmisiile radio, a spus ziarul. Ziarul spunea că înregistrările „dezvăluie o armată care se luptă cu probleme logistice și eșecuri de comunicare”. Nu este clar de ce trupele ruse foloseau rețele radio nesecurizate pentru a comunica, dar The Verge a raportat că a devenit normal în timpul invaziei Rusiei în Ucraina, potrivit Yahoo News.