Cresc pensiile în România! Vestea care vizează 7 milioane de oameni. "Toate aceste lucruri se vor realiza"

Cresc pensiile în România! Vestea care vizează 7 milioane de oameni. "Toate aceste lucruri se vor realiza" Recularea pensiilor / Sursă foto: arhivă EVZ

Veste uriaşă pentru 7 milioane de români. Vor creşte pensiile în România. O spune chiar ministrul Muncii, Marius Budăi, care a dezvăluit cum vor fi ajutați românii afectați de prețurile uriașe. S-a făcut deja planul în Guvern pentru creşterea acestor venituri.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a explicat se va întâmpla cu pensiile, dar și cu românii care sunt din ce în ce mai afectați de scumpirile alimentelor, a gazelor, a energiei și nu numai.

"Ce ține de reforma pensiilor în trimestrul acesta am îndeplinit și anume tot ceea ce înseamnă semnarea acordului cu Banca Mondială în vederea asigurării asistenței tehnice pentru o analiză asupra legii pensiilor 127, legea existentă, și o eventuală îmbunătățire. Toate aceste lucruri sunt în grafic și se vor realiza", a spus Marius Budăi la A3.

Ministrul Muncii a lăsat de înțeles că se va lua în considerare o majorare a pensiilor. Autoritățile analizează prețurile uriașe și situația financiară a pensionarilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

"În acest moment avem discuțîi în coalițiie pentru a găsi cele mai bune soluții și căutăm soluții să vedem ce putem face în continuare pentru cetățenii români, pentru că eu aș apela un pic la memoria tuturor și aș adresa o întrebare retorică, dar cu o încărcătură foarte mare: ce s-ar fi întâmplat cu cei mai vulnerabili cetățeni români, dacă nu am fi impus acel pachet social la negocierea la preluarea guvernării.

Ionuț Stroe, recunoaște! „Sunt divergențe cu PSD”. Ce s-a decis cu demiterile lui Marius Budăi și Virgil Popescu

Sursa: arhiva EVZ

Am prevăzut de atunci, noi, PSD, că se va întâmpla asta și a fost o linie roșie pentru noi dacă vom intra sau nu la guvernare dacă acel social social va fi sau nu acceptat. A fost acceptat, în luna ianuarie l-am îndeplinit în totaliate și suntem în discuții acum să vedem ce mai putem face, ținând cont de prețurile din energie și impactul măsurilor luate cu ordonanța pentru energie pe care o vom da în Guvern".

Banii de pensii, motivul scandalului dintre PSD și PNL

Banii de pensii ai românilor au fost principalul motiv de scandal dintre PNL şi PSD, cele două partide care alcătuiesc coaliţia de guvernare, alături de UDMR. Ministrul Muncii, Marius Budăi a transmis că s-a discutat despre amendamentele PNL la legea 35/2022 care prevăde reducerea contribuției de asigurări sociale cu 5% și mărirea cu 1% la contribuției la Pilonul II de pensii.

„Am discutat astăzi în Guvern. În prima şedinţă de coaliţie se va lua această decizie pentru că până acum în coaliţie nu s-a discutat. Eu vă spun adevărul, n-am depus eu acel amendament, eu vă spun că în coaliţie – şi sunt mandatat de către conducătorii coaliţiei să spun că nu s-a discutat acest lucru. În Guvern nu s-a discutat decât astăzi, la nivel de informaţie, iar decizia a fost deja transferată către coaliţie“, a declarat Marius Budăi, după şedinţa de Guvern.