Ungurii au o încredere oarbă în Viktor Orbán! Dezvăluirea momentului de la graniţa României. Jocurile sunt deja făcute

Ungurii au o încredere oarbă în Viktor Orbán! Dezvăluirea momentului de la graniţa României. Jocurile sunt deja făcute Sursa: Agerpres

Un sondaj publicat de Agenţia de Presă MTI arată că Viktor Orbán este de două ori mai popular decât contracandidatul său Péter Márki-Zay. Alegerile din Ungaria vor avea loc în 3 aprilie.

Un sondaj de opinie realizat în Ungaria și transmis Agenţiei de Presă MTI, arată 62% dintre cei intervievaţi consideră că Viktor Orbán  ar trebui să fie viitorul premier. Doar 32% îl susțin pe candidatul liberal Péter Márki-că Zay.

Potrivit sursei citate, Institutul Századvég aminteşte că, în octombrie 2011, 41% din intervievaţi îl susţineau pe primarul oraşului Hódmezővásárhely, ceea ce înseamnă că popularitatea lui Péter Márki-Zay a scăzut cu 9% în ultimele trei luni, scrie g4media.ro.

Preferat în marile orașe, dar și în rural

Viktor Orbán conduce și în preferințelor locuitorilor din Budapesta. 52% dintre aceștia susțin realegerea actualului premier, în timp ce 43% spun că l-ar vota pe Pétert Márki-Zay.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conform aceluiași sondaj, 58% din electoratul oraşelor reşedinţă de judeţ, 68% din oraşele mai mici şi 66% dintre legătorii din mediul rural l-ar vota pe Viktor Orbán. De asemenea, el este preferat și de electoratul tânăr: 48% din alegătorii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 29 de ani îl susţin pe Viktor Orbán, în timp ce 41% îl susțin pe contracandidatul său.

Zeci de mii de persoane au participat, marți, 15 martie, la un miting la Budapesta, în sprijinul lui Viktor Orban. El candidează la alegerile care vor avea loc în 3 aprilie, pentru al patrulea mandat consecutiv de premier.

Decizii criticate de opoziție

Pentru prima dată din 2010, Orban şi partidul său de dreapta Fidesz se vor confrunta la urne cu un front unit din şase partide de opoziţie. Orban a fost criticat în ultima vreme pentru deciziile pe care le-a luat în raport cu invadarea Ucrainei de către Rusia. Guvernul de la Budapesta s-a alăturat țărilor din Uniunea Europeană în ceea ce privește sancțiunile impuse Moscovei, dar a refuzat să furnizeze sprijin militar Ucrainei și să renunțe la gazul rusesc.

Ungaria a semnat, anul trecut, cu Gazprom, un contract de furnizare a gazelor naturale, pe termen lung, în condiții favorabile Budapesta. Totuși, Viktor Orban a condamnat invazia Rusiei în Ucraina, însă a făcut-o abia după ce s-a confruntat cu un protest masiv, la Budapesta, organizat de opoziție.

Confruntat de asemenea cu o creştere a inflaţiei la cel mai ridicat nivel în aproape 15 ani, guvernul lui Orban a impus plafonarea preţurilor la unele alimente de bază, combustibil şi credite ipotecare