Decizie de ultimă oră a lui Vladimir Putin! I-a dat afară chiar acum. Este furios şi pe serviciile secrete şi schimbă „strategia” 

Decizie de ultimă oră a lui Vladimir Putin! I-a dat afară chiar acum. Este furios şi pe serviciile secrete şi schimbă „strategia”  Sursa: Facebook

Vladimir Putin și-a demis generalii și este „furios” deoarece nu au „finalizat sarcina” de a lua Ucraina în câteva zile. Informațiile eronate și o strategie slabă au făcut din armata rusă să treacă prin situații jenante în primele zile ale războiului din Ucraina. Anunțul l-a făcut Secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei (NSDC), Aleksei Danilov. Acesta a mai afirmat că rușii au schimbat deja tactica de atac.

Aleksei Danilov, șeful Consiliului de Securitate al Ucrainei, a declarat că „aproximativ opt” comandanți ruși au fost concediați de la începutul conflictului, în timp ce Moscova se străduiește să-și schimbe strategia după ce tentativa de „șoc și uimire” a căzut la pământ.

Se spune că Vladimir Putin ar fi, de asemenea, înfuriat pe comandanții serviciului de securitate FSB pentru că i-au înmânat informații care sugerau că Ucraina este slabă, plină de grupuri neonaziste și ar renunța cu ușurință dacă ar fi atacată.

Aleksei Danilov a declarat că Rusia urmărea cucerirea Ucrainei în două-trei zile

Se pare că Putin a anticipat puțină rezistență atunci când a trimis forțe ușoare susținute de atacuri aeriene pentru a captura ținte cheie în primele zile, dar a fost întâmpinată cu contraatacuri neaşteptate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Astăzi înțelegem clar ce planuri are inamicul acum. Le-au schimbat puțin de la începutul războiului, pe care doreau să-l câștige în 2-3 zile și să mărșăluiască de-a lungul Kreshchatik - strada principală a Kievului. Nu s-a întâmplat și nu se va întâmpla niciodată, afirmă Danilov.

Philip Ingram, un expert în securitate și fost ofițer principal de informații britanice, a declarat pentru The Times că Vladimir Putin este evident „foarte supărat” și dă vina pe agențiile de informații.

Dă vina pe ei că i-au dat sfaturile care au condus la luarea de decizii proaste în Ucraina. Aceste decizii proaste au făcut ca Rusia să sufere pierderi mult mai mari decât se aștepta.

Andrei Soldatov, care a monitorizat serviciile secrete rusești timp de două decenii, a declarat pentru The Times că o posibilitate este ca organizația pur și simplu să nu fie de acord cu scopul lui Putin.

În mod sigur organizația a adunat informații bune - dar pur și simplu i-a fost prea frică să-i spună lui Putin adevărul, în schimb au preferat să modifice rapoartele pentru a-l liniști. Problema e că-i prea riscant pentru superiori să-i spună lui Putin ceea ce nu vrea să audă, așa că își adaptează informațiile”, a spus el.

Ucraina crede că Rusia a pierdut până la 12.000 de oameni în două săptămâni

Informațiile europene spun că între 6.000 și 9.000, iar SUA spune că până la 3.000. Oricare cifră s-ar dovedi corectă, este mult mai mare decât a anticipat Putin când a lansat atacul în speranța că luptele se vor termina în doar câteva zile.

Proaspăta analiză a venit după ce observatorii au spus că armata rusă - care a încercat un avans rapid asupra țintelor cheie în primele zile ale conflictului - schimbă tacticile în războiul de asediu de tip „medieval” pe care le-a folosit în alte conflicte, cum ar fi Siria.

Comandanții Ucrainei spun că avansurile Rusiei au „încetinit semnificativ” în ultimele zile, deoarece forțele sale au suferit pierderi, combinate cu o trecere tactică la orașele din jur, scrie Daily Mail.