Ucrainenii au reușit să lichideze un grup de militari ceceni care voiau să îl asasineze pe Zelenski

Ucrainenii au reușit să lichideze un grup de militari ceceni care voiau să îl asasineze pe Zelenski Sursa: Nexta

Şeful Consiliului pentru Securitatea şi Apărarea Ucrainei a confirmat că grupul de militari ceceni care aveau ordin să îl lichideze pe președintele Zelenski a fost anihilat. Ucrainenii susțin că informațiile despre planurile de atac ar fi venit chiar de la unii reprezentanți au forțelor de securitate din Rusia care nu vor să ia parte la acest război.

Şeful Consiliului pentru Securitatea şi Apărarea Ucrainei, Oleksii Danilov a anunțat că s-a reușit lichidarea unui grup de militari ceceni (kadîrovţi) care plănuiau asasinarea preşedintelui Volodimir Zelenski, potrivit agenţiei de presă Unian din Ucraina.

„Avem informaţii detaliate despre operaţiunea specială care urma să fie pusă în practică nemijlocit de către cecenii lui Kadârov (liderul pro-rus al Ceceniei) privind lichidarea preşedintelui nostru. I-am monitorizat. Un grup a fost acoperit în Hostomel, un alt grup este acum, ca să spunem aşa, sub foc“, a precizat Danilov, sursei citate.

FSB a demascat atacul

Informațiile despre planurile de asasinare ale președintelui au venit de la FSB, serviciul de securitate al Rusiei. „Pot să vă spun că am primit informaţii despre cecenii trimişi în Ucraina de la reprezentanţi ai FSB care nu au dorit să ia parte la acest război sângeros.

Ne puteți urmări și pe Google News

Datorită acestui fapt, un grup de elită al lui Kadârov care a venit aici pentru a-l elimina pe preşedintele nostru a fost distrus“, a mai spus Danilov.

Zelenski, ținta principală a rușilor

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a devenit ținta numărul unui a Rusiei. Potrivit cotidianului Daily Mail, peste 400 de mercenari ar fi fost aduși cu avionul, din Africa în Ucraina pentru a-l elimina pe liderul de la Kiev.

O miliție privată, cunoscută sub numele de Grupul Wagner, ar avea ordin să-l lichideze pe președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, dar și pe apropiații acestora. În total ar fi vorba despre 23 de personalități guvernamentale. Totul pentru a-i permite lui Vladimir Putin să preia conducerea politică a Ucrainei, el intenționând să aducă la putere o conducere prorusă.

Armata privată ar fi fost angajată de de oligarhul Ievgeni Prigozhin, cunoscut ca un apropiat al liderului de la Kremlin. Mai este numit și bucătarul lui Putin. Sursa citată mai susține că miliardarul  acheltuit o sumă uriașă pentru mercenarii care au misiunea de a-l ucide pe Volodimir Zelenski.

Presa internațională mai susține că se mai așteaptă doar o aprobare de la Kremlin pentru ca planul să fie pus în aplicare. Potrivit acelorași surse, pe lista neagră a armatei private se mai află premierul Ucrainei, întregul cabinet, primarul Kievului, Vitali Klitschko și fratele său Wladimir, ambii campioni la box.