Se întâmplă peste câteva ore. Vestea așteptată de toată România. Ce vor decide autoritățile

Se întâmplă peste câteva ore. Vestea așteptată de toată România. Ce vor decide autoritățile Sursa: arhiva EVZ

Masca în aer liber va fi eliminată de mâine, anunță surse guvernamentale. Mai mult, s-ar putea renunța la prezentarea certificatului verde la intrarea în magazine sau mall-uri.

Potrivit unor surse oficiale, citate de reporterii de la Observator, începând cu 1 martie, masca de protecție nu va mai fi obligatorie în aer liber în România.

Având în vedere că numărul cazurilor de coronavirus este în scădere în ultima perioadă, autoritățile ar putea renunța și la alte restricții tot începând de mâine. Certificatul verde ar putea să nu mai fie cerut la intrarea în marile centre comerciale sau în instituțiile publice.

Măsurile de relaxare la care lucrează autoritățile ar putea viza și restaurantele, sălile de fitness și magazinele, care ar putea să funcționeze din nou la capacitate maximă și nu 50% sau 30% cât este în prezent. Mai mult, ar putea fi eliminată limita de program respectiv ora 22.00 cum este în prezent.  Activitatea din baruri, discoteci, cluburi și evenimentele private ar putea fi reluată.

Vine finalul pandemiei

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat săptămâna trecută că sfârșitul valului 5 poate să fie în trei săptămâni. Pandemia va fi istorie mai repede decât se așteptau românii.

„Trendul descrescător se menține și un trend descrescător rapid atât în ceea ce privește numărul de cazuri cât și rata de pozitivitate. Înregistrăm și un număr descrescător al cazurilor de deces, ceea ce e oarecum stabil, un trend slab descrescător este numărul de pacienți internați în ATI care este cantonat în jurul a 1.100 de persoane internate.

Este un indicator important pentru că discutăm ca să putem să aplicăm un calendar de ridicare a măsurilor de restricții în momentul în care numărul de cazuri spitalizate și mai ales numărul de cazuri în ATI înregistrează o scădere semnificativă“, a declarat Alexadru Rafila, la Radio România Actualități.

Paște relaxat

Rafila a mai declarat că sunt șanse mari ca românii să scape de toate restricțiilepână la Paște. Oficialul a declarat că nu trebuie să uităm de pandemie, dar a confirmat că sunt din ce în ce mai puține cazuri.

„Nu-mi place să fac astfel de predicții, dar cred că până la Sărbătorile de Paște vom avea o viață relativ normală, poate doar cu recomandarea purtării măștii în interior, în special în zonele aglomerate”, a mai afirmat ministrul Sănătății.

 

 

Ne puteți urmări și pe Google News