Premierul Nicolae Ciucă, în topul vizibilității publice. Cine sunt minștrii care îl urmează în Top 10

Premierul Nicolae Ciucă, în topul vizibilității publice. Cine sunt minștrii care îl urmează în Top 10 Sursă: Gov.ro

Premierul Nicolae Ciucă și Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, sunt cei mai activi membri ai Guvernului și au zeci de mii de mențiuni în presa scrisă și online.

Cele mai multe apariții în presă le-a avut, în luna ianuarie,  premierul Nicolae Ciucă, respectiv 20.322 de mențiuni. Pe lângă articolele privind activitatea Guvernului, prim ministrul a adunat foarte multe mențiuni legate de acuzațiile de plagiat a tezei de doctorat, scrie news.ro.

Pe locul doi în topul vizibilității este Ministrul Sănătății Alexandru Rafila, cu 16.800 de mențiuni. Majoritatea sunt aparițiile în care medicul a vorbit despre situația pandemiei de coronavirus, vaccin și restricții. Rafila a fost invitate în numeroase emisiuni TV pe tema pandemiei.

Podiumul este completat, la mare distanță de, Ministrul Energiei Virgil Popescu, care urcă astfel de locul 9 pe 3, cu 8.000 de mențiuni. Cele mai multe apariții în presa scrisă și online se referă la scandalul facturilor la energie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Distanță mare în clasament

Pe locul patru a urcat Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, cu 7.600 de mențiuni, cele mai multe referitoare la regulile covid în școli și condițiile în care unitățile de învățământ trec în online.

Locul cinci în clasament este ocupat de Ministrul Apărării Vasile Dîncu, care a avansat în top urmare a declaraţiilor referitoare la tensiunile legate de Ucraina.

Ministrul de Interne Lucian Bode este pe locul al șaselea în topul vizibilității, cele mai multe mențiuni fiind legate de accidentul provocat de un polițist în urma căruia o fetiță a murit, dar și de controalele la măștile de protecție.

Mediul, Familia și Finanțele completează topul

Locul șapte îi revine Ministrului Mediului, Tanczos Barna, a cărui vizibilitate a fost dată de declaraţii privind interzicerea centralelor de apartament, taxele de mediu pentru 2022, programele Rabla şi măsurile pentru reducerea poluării.

Pe locul 9, coboară o poziție Ministrul Familiei, Gabriela Firea, cu peste  3.200 de menţiuni, cele mai multe fiind în contextul disputei cu fostul ministru PSD al Justiţiei Ana Birchall şi al atacurilor la adresa primarului Capitalei Nicuşor Dan.

Top zece este încheiat de Ministrul Finanţelor Adrian Câciu, cu 2.804 menţiuni, cele mai multe fiind pe dema disputei cu Florin Cîțu referitoare împrumuturilor care au afectat ratingul de țară al României.

Cei mai puțin vizibili dintre miniștri au fost cei al Culturii, Lucian Romaşcanu,  Economiei, Florin Spătaru și vicepremierul Kelemen Hunor. Aceștia au adunat mai puțin de 1000 de mențiuni în presă.