Nicolae Ciucă tună și fulgeră. Anunț uriaș pentru toată România. Nu mai e cale de întors

Nicolae Ciucă tună și fulgeră. Anunț uriaș pentru toată România. Nu mai e cale de întors Sursa foto: gov.ro

Problemele cu care se confruntă companiile în contextul actualei crize energetice și necesitatea menținerii locurilor de muncă a fost unul dintre subiectele abordate de premierul Nicolae Ciucă la o întrunire cu oamenii de afaceri americani.

Premierul Nicolae Ciucă a avut o întâlnire cu mai mulți oameni de afaceri în cadrul Forumului economic organizat de AmCham România – Camera de Comerț Româno-Americană. El a vorbit despre criza din energie, precizând că este nevoie ca firmele să funcționeze, iar locurile de muncă să fie menținute. În acest context, Nicolae Ciucă a precizat că soluțiile pentru ieșirea din criză trebie asumate de Guvern, furnizori, distribuitori, producători şi mediul de afaceri.

„Am discutat acest subiect şi în întâlnirea de astăzi. Am spus foarte clar că în centrul preocupărilor Guvernului sunt cetăţeanul şi menţinerea deschisă a activităţilor economice. Avem nevoie să ne păstrăm locurile de muncă, avem nevoie să funcţioneze toate întreprinderile mici şi mijlocii şi chiar întreprinderile mari. Pentru toate acestea avem nevoie de o soluţie care să fie înţeleasă şi asumată, atât de Guvern, cât şi de către furnizori, distribuitori, producători şi desigur mediul de afaceri”, a declarat Nicolae Ciucă la ieșirea de la întrunire.

Premierul salută prezența trupelor americane

Cu acest prilej, premierul a precizat că este nevoie ca încrederea investitorilor din Statele Unite, și nu numai, în mediul de afaceri românesc să fie întărită. Totodată a mulțumit  Statelor Unite pentru trimiterea unui contingent de 1.000 de militari, în România, pentru a întări sistemul de apărare din această regiune.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Am folosit acest prilej pentru a mulţumi încă odată pentru decizia părţii americane de a fi trimis 1000 de militari şi am făcut acest lucru pentru că am considerat că, în actualul context, partea asta de măsuri asiguratorii care sunt rezultatul parteneriatului strategic cu Statele Unite ale Americii, cu statutul de membru al Alianţei Nord Atlantice şi Uniunii Europene se completează foarte bine cu măsurile economice şi cu investiţiile pe care oamenii  de afaceri americani vor să le facă în România”, a declarat premierul.

Guvernul vrea să cunoscă intențiile investitorilor americani

Nicolae Ciucă a explicat la ieșirea de la întrunire că a solicitat investitorilor americani să transmită către Guvern informații despre intențiile lor de viitor. Aceasta în contextul geopolitic actual, când există pericolul declanșării unui conflict armat între Rusia și Ucraina.

„Chiar i-am rugat (pe investitori - n. red.) la final să îmi răspundă, nu mie, ci Guvernului, la o întrebare foarte simplă: care este intenţia de investiţii viitoare în România. Urmează ca răspunsul la această întrebare să ajungă la Guvern după ce vor fi colectate toate răspunsurile”, a mai afirmat premierul.