Lumea artisitică este în doliu. O legendă mondială a încetat din viață. A făcut istorie

Lumea artisitică este în doliu. O legendă mondială a încetat din viață. A făcut istorie Doliu. Sursa foto: Dreamstime.com

Doliu în lumea artistică! O fostă mare balerină, în vârstă de 87 de ani, a încetat din viață, într-un spital, la scurtă vreme după ce a fost internată.

Fosta balerină Tatiana Legat a încetat din viață într-un spital din Moscova, joi, la scurtă vreme după ce a fost internată. Fosta dansatoare, o figură legendară la nivel mondial, avea 87 de ani în momentul în care a fost înregistrat acest deces.

Tatiana Legat s-a născut în data de 8 aprilie 1934 în orașul Leningrad, în prezent Sankt Petersburg, într-o familie de dansatori. Străbunicul ei, Gustav Legat a fost elev al lui Marius Petipa. De origine franceză, acesta a fost unul dintre cei mai influenți maeștri de balet și coregrafi de balet din istoria baletului. Ulterior, fiii lui Gustav Legat i-au urmat cariera și au devenit dansatori și coregrafi.

În această familie s-a născut și Tatiana care a apucat pe aceleași urme trasate de Gustav Legat.

Ne puteți urmări și pe Google News

sursa foto. wikipedia

A urmat cursuri de balet în plin război

În anul 1943, în plin război, pe vremea când orașul Leningrad era asediat de trupele germane, fiind supus unei teribile blocade, artista a fost acceptată la Școala Coregrafică. Aici a activat până în anul 1953, când și-a încheiat studiile.

După ce a absolvit Școala Coregrafică, Tatiana Legat a obținut un angajament, pentru trupa de balet, la Teatrul Mariinski. Aici a dansat vreme de aproape douăzeci de ani, până la finalul anilor 1970. În Teatru, Tatiana Legat a interpretat părți în mai mult de patruzeci de producții. Iar partenerii ei au fost dintre cei mai cunoscuți dansatori, între care Natalia Dudinskaia și Rudolf Nureev.

sursa foto: balletthebestphotographs.wordpress.com/

O lungă carieră în lumea dansului clasic

Ulterior, Tatiana Legat a activat ca profesor la Teatrul Muzical Stanislavski și Nemirovici-Dancenko din Moscova. Iar din anul 1992, după căderea Uniunii Sovietice, ea a emigrat în Statele Unite și a devenit profesor al Baletului din orașul Boston.

În anul 2010, Tatiana Legat s-a întors în Rusia în același post la Teatrul Mihailovski din Sankt Petersburg. Ea s-a mutat la Moscova, imediat după declanșarea pandemiei de coronavirus, mai aproape de familia sa. Rudele sale au considerat că este mai în siguranță aici în capitala Rusiei, după cum relatează noi.md.