FOTO/ Dinu Gheorghe este un prieten de nădejde pentru Mircea Lucescu. A gonit prin oraș ca să-l întâmpine pe marele antrenor

FOTO/ Dinu Gheorghe este un prieten de nădejde pentru Mircea Lucescu. A gonit prin oraș ca să-l întâmpine pe marele antrenor

De ani buni, Dinu Gheorghe zis Dinu Vamă are o prietenie strânsă cu marele antrenor Mircea Lucescu. Cei doi au fost văzuți în repetate rânduri fie la diverse evenimente, fie unul lângă altul în tribună la meciuri importante, fie discutând despre jucători. Dinu Vamă și Il Luce au trecut însă de mult de o relație profesională, iar acum sunt foarte buni prieteni.

Atât de apropiați sunt încât, Mircea Lucescu apelează la Dinu Gheorghe atunci când are nevoie de un favor. Zilele trecute, antrenorul de la Dinamo Kiev a revenit în țară și l-a rugat pe Dinu Vamă să-l ia de la aeroport.

VEZI GALERIE FOTO Poza 1/11

Fotoreporterii EVZ l-au întâlnit pe fostul președinte al clubului Rapid în oraș, în momentul în care se pregătea de întâlnirea cu Il Luce. Mai întâi a oprit la o patiserie de unde și-a luat de mâncare, apoi la un cunoscut restaurant din București, acolo unde s-a întâlnit cu un amic. La plecare, pentru că se apropia ora la care trebuia să aterizeze avionul lui Mircea Lucescu, Dinu Gheorghe a cerut ospătarului să-i aducă două sticle cu apă plată, cel mai probabil una pentru prietenul său bun.

Ne puteți urmări și pe Google News

Chiar dacă nu se mai văzuseră de ceva vreme, după ce l-a luat de la aeroport, Dinu Gheorghe l-a lăsat pe Lucescu senior în fața casei, profitând de faptul că are doar un sigur bagaj mic și nu are nevoie de ajutor, apoi și-a continuat drumul și treburile din oraș.

De unde vine numele de „Vamă”

Dinu Gheorghe este cunoscut drept Dinu Vamă, însă puțini își mai amintesc exact de la ce vine această denumire. Acum 30 de ani, Dinu Gheorghe a avut slujba de vameș, slujbă care i-a oferit porecla care l-a urmărit toată viața. „Pe vremea aceea nu existau contrabandiști în România, până în 1989. Era un control de rutină, niște reguli, niște taxe, nu era vama de azi sau cea de după 1990. Nu era simplu, am lucrat șapte ani de zile în schimburi, 12 cu 24. Eram șef de tură la vamă, nimic altceva. Dacă vă gândiți la dosare CNSAS ( Consiliul Național pentru Studiera Arhivelor Securității), nu am fost implicat deloc în activitatea asta”, a povestit Dinu Gheorghe pentru ProSport.