Papa Francisc, cel mai dur mesaj de când este la Vatican. Pe cine vizează Suveranul Pontif

Papa Francisc, cel mai dur mesaj de când este la Vatican. Pe cine vizează Suveranul Pontif Papa: Colegiul Cardinalilor trebuie să fie ca o orchestră simfonică / Sursa foto: flickr.com

Papa Francisc a criticat săptămâna aceasta persoanele care optează pentru animale de companie în loc de copii, spunând că „negarea paternității sau a maternității ne diminuează”.

Papa nemulțumit de alegerile oamenilor

Papa a făcut aceste comentarii în timp ce vorbea despre figura lui Iosif slujind ca „tată adoptiv” al lui Isus. „Iosif ne arată că acest tip de legătură nu este secundară; nu este o gândire ulterioară, nu”, a spus Papa Francisc. „Acest tip de alegere este printre cele mai înalte forme de iubire, de paternitate și maternitate. Câți copii din lume așteaptă ca cineva să aibă grijă de ei.”

Sursa: arhiva EVZ

De asemenea, Papa a lăudat persoanele din întreaga lume care adoptă copii și a cerut simplificarea procedurilor de adopție. Tot Papa a adăugat că „Astăzi vedem o formă de egoism” și că unii indivizi „nu vor să aibă copii sau vor doar unul și nu mai mulți”, așa cum este tradus în mai multe rapoarte, potrivit USA Today.

„Multe, multe cupluri nu au copii pentru că nu vor, sau au doar unul – dar au doi câini, două pisici… Da, câinii și pisicile iau locul copiilor”, a spus el. „Această negare a paternității sau a maternității ne diminuează, ne ia umanitatea. Și în acest fel civilizația devine îmbătrânită și fără umanitate, pentru că pierde din bogăția paternității și a maternității”, a adăugat el.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nu este prima dată când Papa, în vârstă de 85 de ani, se adresează celor care optează pentru animale de companie în loc de copii. În 2014, el a numit alegerea „un alt fenomen de degradare culturală”, potrivit mai multor rapoarte.