Talibanii continuă să provoace spaimă. Manechinele din magazine au fost decapitate

Talibanii continuă să provoace spaimă. Manechinele din magazine au fost decapitate Sursa: Arhiva EVZ

Talibanii au ordonat distrugerea mai multor manechine, potrivit rapoartelor, susținând că aceste manechine sunt idolatrizate, lucru care este interzis de islam.

Ordine traumatizante

Săptămâna aceasta, comercianților din Herat, Afganistan, li s-a spus să scoată capetele manechinelor feminine și să le arunce. Se spune că talibanii cred că manechinele erau adorate, iar Coranul consideră acest lucru un păcat de neiertat.

Ordinul de îndepărtare a capetelor de manechin a fost dat de Ministerul pentru Propagarea Virtuții și Prevenirea Viciului, după cum a relatat The Times. Departamentul local al ministerului a avertizat că cei care ignoră ordinul se pot confrunta cu pedepse severe.

Potrivit Raha Press, se spune că directorul ministerului verifică dacă toate capetele manechinelor feminine sunt împotriva legii Sharia. Chiar dacă prima dată s-a ordonat ca întregul manechin să fie aruncat, ulterior s-a decis ca doar capetele să fie îndepărtate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Despre comercianții din zonă se spune că sunt consternați, deoarece fiecare manechin este scump, costând până la 200 de dolari fiecare. După ce Kabul a fost preluat de talibani anul trecut, Ministerul pentru Propagarea Virtuții și Prevenirea Viciului a fost reînființat în septembrie 2021.

Ministerul Afacerilor Femeii s-a transformat într-un minister exclusiv al bărbaților, lucru care a provocat îngrijorări privind drepturile femeilor din țară. Această veste a venit pe măsură ce șoferilor de taxi li s-a transmis să nu ducă femeile în călătorii lungi dacă nu au un însoțitor masculin, potrivit Uniland.