În Israel există o concluzie istorică despre valul 5 și Omicron. Atenție la expunerea naturală. Aici e cheia

În Israel există o concluzie istorică despre valul 5 și Omicron. Atenție la expunerea naturală. Aici e cheia

Șeful laboratorului de imunologie de la Universitatea Bar-Ilan, Cyrille Cohen, a declarat că în Israel nu există niciun plan pentru a stopa valul 5, generat de varinta Omicron a noului coronavirus. Conform specialistului, valul Omicron se va încheia doar după ce masele vor fi infectate.

În acest context, unii experți în sănătate cred că „glonțul magic″ va fi de fapt infectarea pe scară largă. „Al cincilea val s-ar putea încheia când foarte mulți oameni vor fi infectați″, a declarat profesorul Cyrille Cohen, șeful laboratorului de imunologie de la Universitatea Bar-Ilan.

„Doar prin expunere naturală, când este protejat cu vaccinuri, văd acest virus devenind endemic″, a completat acesta.  Observațiile vin după ce primul și al doilea val s-au încheiat când Israelul a intrat în carantină.

A fost oprită răspândirea virusului, dar au fost înregistrate daune economice grave. De asemenea, a fost afectată sănătatea mintală  a oamenilor. Cel de-al treilea val s-a încheiat atunci când Israelul a lansat o campanie uimitoare de vaccinare împotriva Covid-19.

Ne puteți urmări și pe Google News

Al patrulea val a fost oprit rapid de vaccinurile de rapel. Totuși, jurnaliștii de la jpost.com au scris în analiza lor că nu există un glonț magic care să salveze Israelul de Omicron.

Hagai Levine: Nu vom reuși să oprim acest val.

„Deoarece Omicron este atât de contagios, eforturile noastre de a opri răspândirea sa sunt probabil destul de zadarnice. Nu vom reuși să oprim acest val.

foto: pixabay.com

Ceea ce putem și ar trebui să încercăm să facem este să-i protejăm pe cei mai vulnerabili pe cât posibil″, a declarat profesorul Hagai Levine, președintele Asociației israeliene a medicilor de sănătate publică.

La rândul său, Cohen a declarat că oamenii trebuie să evite petrecerile Covid-19: „Am încercat să ne ferim de glonț timp de doi ani, iar în Israel am reușit într-o oarecare măsură. Dar cea mai mare parte a omenirii este încă în viață după ce a contractat Covid.″

În analiza jurnaliștilor israelieni se mai arată că au apărut noi cercetări care arată că persoanele vaccinate care au contractat virusul (adică infecții de pătrundere) dezvoltă o „superimunitate″ sau „hibridă″.

Anunțul Ministerului Sănătății din Israel

Asta înseamnă că produc niveluri foarte ridicate de anticorpi capabili să neutralizeze diferite tulpini de COVID-19 și alte virusuri. De asemenea, este puțin probabil ca aceștia să dezvolte o formă severă de Covid.

Ministerul israelian al Sănătății a raportat marți că există două persoane în stare gravă și critică din cauza Omicron. Niciuna dintre ele nu a fost vaccinată împotriva Covid-19.

Ultimele cercetările arată că Omicronul provoacă infecții mai puțin severe. Asta înseamnă că, dintre cele peste 80 de persoane aflate în spital cu formă severă, doar două au varianta până în prezent.

În plus, un studiu publicat săptămâna aceasta pe MedRxiv a constatat că persoanele care se infectează cu Omicron sunt protejate și împotriva Delta.

foto: pixabay.com

Va crește numărul mare de persoane infectate cu Omicron

„Numărul mare de persoane infectate cu Omicron care se așteaptă în Israel și în întreaga lume ar putea crește semnificativ nivelul de imunitate al întregii populații și ar putea ajuta la eradicarea Delta și cel puțin a unora dintre celelalte variante″, a scris pe Twitter profesorul Eran Segal, un biolog computațional de la Institutul de Științe Weizmann din Rehovot.

Levine a declarat că dacă studiul este bine realizat, „poate că Omicron va marca o tranziție epidemiologică către stadiul endemic al virusului″. Cum ar putea o infecție în masă să oprească COVID? Totul ține de numărul de reproducere sau „R″.

Să spunem că gripa ajunge într-o comunitate în care oamenii nu sunt imuni. O persoană se îmbolnăvește și infectează trei persoane. Fiecare dintre aceste persoane infectează alte trei persoane și virusul se răspândește.

Rețeta pentru imunitatea de turmă

Dar data viitoare, când aceeași persoană se îmbolnăvește de gripă, corpul său se luptă mai repede cu virusul și de data aceasta infectează doar o singură persoană. În runda următoare, individul nu împărtășește boala și, în cea mai mare parte, aceasta încetează să se răspândească.

„Virusul nu are suficiente gazde pentru a prolifera în interiorul populației. Este aproape o imunitate de turmă″, a explicat Cohen. Levine a declarat că Israelul ar trebui să înceteze să mai gândească în valuri și să înceapă să se gândească, în schimb, la întărirea imunității și rezistenței comunității împotriva virusului, investind în măsuri de sănătate publică și încurajând vaccinarea.

„Ar trebui să evităm măsurile globale. Nu ar trebui să închidem școlile. Nu ar trebui să ne închidem. Nu ar trebui să închidem aeroporturile. Ar trebui să avem măsuri proporționale″, a spus el conform jpost.com.