Gafa Anului 2021! A anunțat moartea Papei Francisc. Un jurnalist celebru s-a făcut de rușine

Gafa Anului 2021! A anunțat moartea Papei Francisc. Un jurnalist celebru s-a făcut de rușine sursa: Twitter/ Kylie Pentelow

Gafa anului 2021 în televiziune. Așa poate fi calificat anunțiul făcut de o prezentatoare a televiziunii britanice ITV News. Aceasta a anunțat decesul Papei Francisc.

Televiziunea britanică ITV News a anunțat în mod greșit moartea Papei într-o gafă TV incredibilă. Prezentatoarea Kylie Pentelow a spus din greșeală că Papa Francisc a murit! Gafa a apărut în timp ce jurnalista relata despre discursul anual de Crăciun de sâmbătă ținut de Papă la Bazilica Sfântul Petru.

Kylie discuta despre tradiționalul discurs al Papei Urbi et Orbi de Crăciun la Vatican când a făcut gafa de neimaginat. Dar, în ciuda faptului că Papa Francisc a apărut în fața a sute de oameni pentru a cere o mai bună repartizare a vaccinurilor și o mai mare recunoaștere a problemelor globale, Kylie Pentelow a spus în mod eronat că liderul Bisericii Catolice a murit.

Vorbind din studioul ITV News, jurnalista a spus: „El a spus că vaccinurile ar trebui puse la dispoziția celor mai nevoiași”. Ea a adăugat apoi: „Moartea lui a fost anunțată...”

Ne puteți urmări și pe Google News

Kylie s-a corectat rapid, spunând telespectatorilor: „Eh, scuzați-mă”, înainte de a trece rapid la următorul segment de știri.

Reacție imediată a telespectatorilor

Dar cei care urmăreau s-au grăbit să comenteze, unii fiind mai îngăduitori decât alții din cauza derapajului. O persoană a scris pe Twitter: „Reporterul de la ITV News a anunțat moartea Papei din întâmplare, apoi a trecut rapid peste asta..."

Un altul a spus: „Cineva să îi dea acestui cititor de știri un test de alcoolemie.  Cu toții facem greșeli”.

Altcineva a glumit: „Dacă Papa moare în următoarele șase ore, poliția va bate la ușa ITV News...”

Un spectator îngrijorat a adăugat: „Doar pentru a verifica, Papa este bine, nu-i așa?!”

Apoi, contul ei de Twitter s-a umplut de întrebări și ironii la adresa anunțului făcut. Cum e Papa, e bine?, întrebau majoritatea oamenilor. Vedeta TV a evitat să răspundă comentariilor sau să justifice gafa făcută.

Papa, în vârstă de 85 de ani, s-a adresat credincioșilor de pe balconul central al Bazilicii Sf. Petru din Vatican pentru binecuvântarea sa tradițională de Crăciun - Urbi și Orbi, sâmbătă.