Cutremure în lanț, nouă seisme produse în doar o oră! „Ne-am înspăimântat, dormim cu hainele pe noi”

Cutremure în lanț, nouă seisme produse în doar o oră! „Ne-am înspăimântat, dormim cu hainele pe noi” Sursa foto: Arhiva EVZ

O serie de nouă cutremure produse într-o oră au zguduit joi seară orașul Catania din Sicilia. Seismele au avut magnitudinea cuprinsă între 2,2 și 4,3 grade pe scara Richter.

Șase cutremure au fost înregistrate în provincia Catania între orele 21:30 și 22:30. Cel mai puternic a fost de magnitudine 4,3 grade pe scara Richter, potrivit Stiridiaspora.

Un cutremur a fost înregistrat în provincia Catania la ora 21:38 joi. Epicentrul se află la exact 6 kilometri sud-vest de orașul Motta Sant'Anastasia. Magnitudinea a fost de 3,3 grade pe scara Richter conform estimărilor Ingv, Institutul Național de Geofizică și Vulcanologie. La ora 22.33 a fost înregistrat un alt cutremur, mai puternic, cu magnitudinea 4,3. În total, peste 9 cutremure au fost înregistrate într-o oră.

„M-am simțit aruncat de pe scaun o clipă”

Un alt cutremur a fost înregistrat de seismografe la ora 22:01 și în acest caz magnitudinea a fost de 2,9. Cutremurul a fost auzit distinct de toată populația provinciei Catania.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Cutremur foarte scurt, dar m-a mișcat pe mine pe canapea”, a relatat un cetățean. „Lovitură bruscă de #terremoto în Catania, m-am simțit aruncat de pe scaun o clipă, trebuie să fi durat o secundă”, a mărturisit alt cetățean.

9 cutremure sunt raportate pe site-ul Ingv

Până acum 9 cutremure sunt raportate pe site-ul Ingv cu epicentrul lor în Motta Sant'Anastasia între orele 21:34 și 22:48. Primul, de magnitudine 2,4 grade pe scara Richter, a fost înregistrată la ora 21.34, în timp ce cel mai puternic, de magnitudine provizorie 4,3 / 4,8 a fost înregistrat la ora 22:33.

În 2018, erupția vulcanului Etna a devastat Italia

Hipocentrul acestor seisme a fost depistat la o adâncime cuprinsă între 9 și 11 kilometri. Cel mai puternic șoc a fost resimțit și în Siracuza și Messina, dar în general în toată partea de est a insulei.

Nu există raportări de pagube materiale sau umane. Singurul cutremur semnificativ din zonă din ultima mie de ani este un cutremur cu magnitudinea de 4,9 care a avut loc în 1846, amintește fanpage.it.

„Aici, în Catania, au fost multe, cel puțin cinci”

Potrivit Roitalianul, Direcția Protecției Civile a intrat în acțiune și a luat legătura cu structurile locale ale Serviciului Național.

„Bună seara! Ați simțit cutremurele?”, a întrebat cineva pe Facebook. „Aici, în Catania, au fost multe, cel puțin cinci.”

„Noi, la San Giovanni l-am simțit bine”, a răspuns o persoană, „Dormim cu hainele pe noi în caz că trebuie să ieșim iar din casă.”

„Și la Paternò s-a simțit destul de tare”, a mai adăugat cineva. „Sperăm bine, să ne rugăm la Dumnezeu!”