Disperare în Europa. Migranții, un „succes” pentru Rusia. UE se fracturează

Disperare în Europa. Migranții, un „succes” pentru Rusia. UE se fractureazăMigranți. Sursa foto: Arhiva EVZ

Criza migranților de la granițele cu Belarus și Polonia sugerează că „Putin știe unde sunt punctele slabe” în UE, potrivit unui lider academic. Discutând despre situația migranților folosită ca instrument politic de către Kremlin, profesorul Carlo Masala de la Universitatea Bundeswehr din München a susținut că UE este „îngrozită” de criză.

„Funcționează uimitor de bine. Moscova știe unde se află punctele slabe ale societăților occidentale și se joacă cu ele. „Tocmai acesta este ideea: suntem îngroziți de zece mii de migranți în Europa de Vest”, a spus Masala.

„Rusia politizează evenimentele pentru a se potrivi propriilor nevoi”

El a declarat că Rusia politizează evenimentele pentru a se potrivi propriilor nevoi, iar Occidentul nu reușește să acționeze ca răspuns.

Discutând despre aspectul militar al politicii externe a Rusiei, expertul a spus: „Dacă Rusia aprinde multe incendii și le accelerează și le micșorează după bunul plac pentru a ține ocupate țările NATO, Occidentul nu ar trebui să se concentreze imediat asupra Rusiei, în loc să încerce laborios. pentru a rezolva multe conflicte?”

Carlo Masala a mai afirmat că metodologia în care Occidentul negociază cu Rusia este greșită.

„Singura noastră opțiune este să arătăm Rusiei, prin măsuri și contramăsuri dure, că nu ne vom lăsa șantajați… Dar Rusia este interesată doar de negocieri care au loc în favoarea ei”, a mai spus el.

Folosirea migranților la granița Uniunii Europene este o formă de „război hibrid”

Profesorul a descris, de asemenea, folosirea migranților la granița Uniunii Europene ca o formă de „război hibrid”.

Există sugestii că migranții sunt folosiți ca arme, deoarece Belarus, care este susținut de Rusia, nu poate ataca UE din punct de vedere economic sau militar.

Vorbind la NTV, profesorul Masala a argumentat: „Ceea ce se întâmplă la graniță are sprijinul Moscovei. Dar Minsk este actorul. Șeful statului din Belarus, Alexander Lukașenko, a anunțat, după impunerea sancțiunilor UE, că va face din Belarus o stație de tranzit pentru migranții în drum spre Europa.

Întrebat de ce Kremlinul este atât de dornic să susțină acest lucru, el a spus: „Aceasta este încercarea Rusiei de a diviza în continuare UE. Putin are, de asemenea, un oarecare succes în acest sens, după cum putem vedea din cererile contradictorii ale statelor UE”.

El a sugerat că unele națiuni UE se confruntă cu o dilemă cu privire la ce să facă în continuare, spunând: „Unele nu vor să cedeze, altele vor să rămână duri cu Belarus, dar în același timp vor să accepte oamenii”.

Odată cu creșterea naționalismului și a populismului în Europa, profesorul a dat un avertisment sever asupra consecințelor unui aflux de migranți între opiniile politice diferite din Europa.

„Dacă ar exista imagini și mai urâte ale folosirii violenței, ar putea, de asemenea, să divizeze și mai mult societatea europeană. Lăsarea Belarusului să-și facă drumul face parte din campania de destabilizare a Rusiei”, a mai spus el

Odată cu desfășurarea în curs de desfășurare a trupelor la granița cu Ucraina, academicianul a sugerat că Moscova a fost distrasă atenția în toate direcțiile.

„Rusia face alte lucruri care sunt în propriul interes. De exemplu, masarea trupelor la granița cu Ucraina”, a conchis Masala potrivit express.co.uk.

Ne puteți urmări și pe Google News