Există plante de interior care emană căldură. Trei flori care nu vor permite frigului să pătrundă în cameră

Există plante de interior care emană căldură. Trei flori care nu vor permite frigului să pătrundă în cameră Sursa. Pixabay

Pe lângă faptul că plantele de apartament sunt bune pentru sănătate - eliberând oxigen și absorbind dioxid de carbon - mai au un beneficiu neștiut de multă lume: emană căldură.

Plantele de apartament sunt bune pentru sănătate și nu doar pentru frumusețea lor vizuală. De ce? Ele fac, în esență, opusul a ceea ce facem atunci când respirăm: eliberează oxigen și absorb dioxid de carbon. Acest lucru nu numai că împrospătează aerul, dar și elimină toxinele dăunătoare.

Cercetările ample ale NASA au arătat că plantele de apartament pot elimina până la 87% din toxina aerului în 24 de ore . Studiile au demonstrat, de asemenea, că plantele de interior îmbunătățesc concentrarea și productivitatea (cu până la 15 la sută!), reduc nivelul de stres și îți stimulează starea de spirit – făcându-le perfecte nu doar pentru casa ta, ci și pentru spațiul tău de lucru. Dar cel mai ciudat lucru descoperit este că unele plante emană şi căldură.

Puțini știu că există plante de apartament care produc căldură

Există plantele de apartament care nu ar trebui să lipsească din casă în lunile de toamnă și iarnă. Sunt cel puţintrei plante de interior care nu vor permite frigului să pună stăpânire pe camerele din locuință. Potrivit specialiștilor, explicația are legătură cu atragerea polenizatorilor, care contribuie la procesul de creștere și reproducere.

Ne puteți urmări și pe Google News

Symplocarpus foetidus, planta care generează căldură. Cum este posibil și la ce o ajută acest lucru?

Aceste plante răsar odată cu apariția primăverii, când zăpada nu este pe deplin topită. Pe măsură ce planta începe să înflorească, aceasta pur și simplu are capacitatea de a topi zăpada din jurul său. Da, ați înțeles bine, căldura necesară pentru topirea zăpezii nu vine de la soare, ci din plantă.

Symplocarpus foetidus este una dintre puține plante care are capacitatea rară de a genera căldură – un fenomen cunoscut sub numele de termogeneză. Această plantă poate genera o cantitate semnificativă de căldură, mai mare decât cea pe care unele mamifere o pot obține. Extrem de interesant și fără o explicație științifică este și faptul că această rată a producției de căldură este direct proporțională cu mediul înconjurător în care se dezvoltă planta. Cu alte cuvinte, cu cât mediul este unul mai răcoros și ferit de razele Soarelui, cu atât mai multă căldură va genera planta pentru a se putea dezvolta.

Araceae, de asemenea, generază căşdură. Este specifică zonelor calde și umede, ceea ce înseamnă că trebuie udată constant și ținută în semi-umbră. Este o plantă ideală pentru camera de zi.

Limba soacrei

Limba soacrei este o plantă de interior care vă va ajuta să mențineți temperatura camerei din casă și va produce chiar căldură acasă. Este foarte ușor de îngrijit deoarece nu are nevoie de udare constantă sau de multă lumină, deci este ideală pentru toate acele persoane care nu au prea multă experiență în lumea grădinăritului și doresc să se protejeze de frigul din lunile de toamnă și iarnă.

Planta de cauciuc (Synadenium)

Locul în care puneți arborele de cauciuc trebuie ales cu atenție pentru că vorbim despre o plantă de interior care crește foarte repede. Ajută la producerea căldurii și la reglarea temperaturii astfel încât casa dumneavoastră să rămână caldă și să vă protejeze de frigul specific lunilor de toamnă și iarnă.

planta de cauciuc

Alegeți plantele potrivite pentru un somn optim de noapte

Deși plantele eliberează oxigen în timpul zilei, merită să ne amintim că, noaptea, când fotosinteza se oprește, majoritatea plantelor schimbă lucrurile și eliberează dioxid de carbon. Cu toate acestea, plante precum orhideele, suculentele, plantele de șarpe și bromeliadele fac opusul și emit oxigen, făcându-le plante perfecte pentru dormitor (și pentru a dormi mai bine ).