De la o simplă cafea s-a lăsat cu arestări! Pățania turistului care a plătit 600 de euro pentru o ceașcă cu licoarea maronie

De la o simplă cafea s-a lăsat cu arestări! Pățania turistului care a plătit 600 de euro pentru o ceașcă cu licoarea maronie Sursă foto: Arhiva EVZ

Un caz șocant a avut loc în Ungaria. Un turist german a băut cea mai scumpă cafea din viața sa, primind o notă de plată de 210.000 de forinţi (circa 600 de euro). Incidentul nu este unul singur pentru restaurantul respectiv. În nenumărate rânduri, patronii din Budapesta au cerut prețuri exorbitante turiștilor străini.

Notele de plată exorbitante și servirea clienților cu preparate care nu au fost comandate de aceștia a devenit cea mai la modă escrocheria a restaurantelor din Ungaria. Turiștii din Budapesta par să aibă parte de un tratament cu totul special, însă nu în sensul bun al cuvântului. Poliția din Ungaria cercetează mai multe plângeri cu privire la prețurile mult prea mari practicate de către patronii de restaurante și baruri. În aceeași situație este și un german, care a ales Budapesta ca destinație de vacanță. Avea să trăiască cea mai neplăcută experiență, care s-a lăsat și cu arestări. După ce a comandat și servit în liniște o cafea, nota de plată i-a dat palpitații. Ceașca cu licoarea zeilor l-ar fi costat aproximativ 600 de dolari susține acesta.

În nota de plată a turistului german nu apărea doar ceașca de cafea comandată de către acesta. Conform informațiilor transmise de către polițiști, ospătarii ar fi trecut pe bon și băuturi pe care clientul nu le comandase. Aceste băuturi i-au fost servite turistului german, deși acesta nu dorise decât o cafea. În momentul în care turistul a refuzat să plătească, personalul restaurantului l-au amenințat cu poliția, relatează DPA, citată de Agerpres.

Mai mulți turiști au făcut plângeri cu privire la restaurantul în cauză, iar polițiștii cercetau de ceva timp problema notelor de plată exorbitante. Anchetatorii au reușit să prindă în flagrant personalul, iar apoi să aresteze proprietarii. Patroana și fiul acesteia dețin două baruri în Budapesta. Unul dintre ele se află pe cea mai populară stradă pietonală, Vaci Utca, o zonă plină mereu de turiști străini.

Ne puteți urmări și pe Google News

Plângerile turiștilor din Budapesta cu privire la această practică sunt din ce în ce mai multe. Forumurile din mediul online cu privire la călătorii sunt pline de povești care includ astfel de povești legate de note de plată umflate și cu alte produse față de cele comandate.