Pablo Escobar a lovit la 28 de ani după ce a murit! Chiar în SUA, atenție. Anunț oficial

Pablo Escobar a lovit la 28 de ani după ce a murit! Chiar în SUA, atenție. Anunț oficial Pablo Escobar sursa: captura foto YouTube

Cel mai cunoscut și totodată cel mai sângeros traficant de droguri din istorie, Pablo Escobar, a revenit în atenția publicului odată cu o decizie a unui tribunal din Ohio (SUA), ai cărui judecători au că hipopotamii pe care cel supranumit „Regele cocainei″ i-a crescut la ferma din Columbia.

Amintim că Pablo Escobar a fost murit la 2 decembrie 1993, în urma unei ample acțiuni a forțelor speciale columbiene. De-a lungul anilor, cei 4 hipopotami pe care şeful cartelului din Medellín i-a importat în 1981 de la o grădină zoologică din SUA s-au înmulțit fără niciun control din partea autorităților.

Astfel, de la trei femele şi un mascul, în prezent există aproximativ o sută de exemplare care trăiesc în râul Magdalena, din vestul Columbiei. Prin urmare, autoritățile columbiene s-au gândit să îi castreze.

Militanții pentru drepturile animalelor au reacționat și în cele din urmă, cazul a ajuns în fața magistraților din Ohio. Astfel, hipopotamii au fost consideraţi „persoane juridice″. Practic, a fost o decizie istorică.

Ne puteți urmări și pe Google News

Judecătorii americanu au hotărât pentru prima oară că un animal are drepturi. În plus, decizia lor „instaurează un precedent important în baza căruia animalele pot avea drepturi legale″. Asta a declarat Christopher Berry, responsabil al organizaţiei Animal Legal Defense Fund.

Numele lui Pablo Escobar, din nou în prim-plan

Aceasta este organizaţia care a adus cazul în faţa judecătorilor din Ohio (n.r. - stat al SUA, care are capitala în orașul Columbus). Aici s-a ajuns din cauza unui proiect de lege care permite castrarea animalelor pentru a limita creşterea numărului lor şi a dăuna astfel speciilor din Columbia.

Escobar a fost arestat în tinerețe - sursa: en.wikipedia.org

„Acest precedent susţine argumentele invocate şi de alte cazuri din SUA, conform cărora animalele au capacitatea de a impune respectarea drepturilor lor legale şi de a nu fi tratate cu cruzime″, a declarat Berry.

Animal Legal Defense Fund a prezentat în faţa magistraților din Ohio o cerere în care erau semnalate opiniile unor experţi în sterilizarea nechirurgicală. La ei s-a ajuns în contextul proiectului prin care guvernul columbian planificase să ucidă 100 de hipopotami.

Hipopotami columbieni, salvați de americani

Potrivit Animal Legal Defense Fund, hipopotamii din râul Magdalena trebuie considerați persoane juridice ale căror drepturi trebuie respectate. Cererea în numele hipopotamilor a fost prezentată în 2020 de avocatul Luis Domingo Gómez Maldonado.

El a pledat pentru „a evita ca aceste animale să fie ucise″. Între timp, oficialii Agenţiei Regionale a Mediului din Columbia au anunţat că administrează uriașelor mamifere ierbivore medicamentul anticoncepţional GonaCon.

În prezent, au fost identificaţi 80 de hipopotami împărţiţi în trei grupuri care trăiesc în regiunea Magdalena Medio. Conform unui studiu realizat de Florida International University (FIU), până în 2050 numărul lor ar putea creşte până aproximativ 5.000 de exemplare. Amintim că hipopotamii lui Pablo Escobar au fost menționați inclusiv în celebrul serial Narcos.

Câteva repere despre Pablo Escobar

„Pablo Emilio Escobar Gaviria (n. 1 decembrie 1949, Rionegro, Antioquia, Columbia – d. 2 decembrie 1993, Medellín, Columbia) a fost un celebru baron al drogurilor columbian, care la apogeul carierei sale deținea 80% din traficul de cocaină din SUA.

Supranumit „Regele Cocainei ”, acesta a fost cel mai bogat criminal din istorie, cu o avere netă cunoscută estimată la 30 de miliarde de dolari (în anii 1990) și aproximativ 100 de miliarde de dolari dacă sunt incluși și banii ascunși prin diverse locații din Columbia.

Corpul lui Pablo Escobar a fost exhumat pe 28 octombrie 2006, la solicitarea unora dintre rudele lui, în scopul de a lua o mostră de ADN pentru a confirma presupusa paternitate a unui copil nelegitim și a elimina orice îndoială cu privire la identitatea organismului care a fost 12 ani îngropat lângă părinții săi.

Un clip cu aceste momente a fost difuzat de canalul RCN și l-a nemulțumit pe fiul său, Juan Sebastián Marroquín (Juan Pablo Escobar), care l-a acuzat pe unchiul său, Roberto Escobar Gaviria și pe nepotul Nicolás Escobar - că ar fi coordonat actul de „comercializare a morții”.

Mulți concitadini de-ai săi îl consideră sfânt și se roagă la el pentru a primi ajutor divin, se arată pe ro.wikipedia.org.