Poliția și Jandarmeria ies pe străzi! Se anunță controale la sânge. Anunț de ultim moment

Poliția și Jandarmeria ies pe străzi! Se anunță controale la sânge. Anunț de ultim momentBărbat amendat de Poliție după ce a sunat nejustificat la 112. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Se anunță controale intensive în municipiul București! Prefectul Capitalei se află la momentul redactării acestui articol într-un centru comercial din municipiu, unde alături de reprezentanții Poliției verifică respectarea măsurilor impuse pe fondul pandemiei de COVID-19. Iată tot ce trebuie să știe bucureștenii în legătură cu noile controale.

Controalele în municipiul București se vor intensifica, a anunțat prefectul Capitalei, Alexandra Georgiana Vacaru, precizând că vor fi prezente filtre permanente de verificare.

Se intensifică verificările în București

Miercuri, 20 octombrie, într-o ședință cu reprezentanţii Poliţiei Capitalei, ai Poliţiei Locale Bucureşti şi Jandarmeriei, prefectul Alexandra Georgiana Vacaru a dispus intensificarea controalelor în municipiul București cu scopul asigurării respectării regulilor impuse pe fondul pandemiei de coronavirus.

Personalul din cadrul Poliţiei Capitalei, Poliţiei Locale Bucureşti şi Jandarmeriei se va suplimenta în contextul demarării mai multor controale ce vor viza, în principiu, activități desfășurate după ora 20.00. Verificările autorităților vor debuta din seara zilei de 20 octombrie 2021 și vor dura cel puțin patru săptămâni.

Echipe mixte vor verifica activitățile desfășurate pe timpul nopții

Preşedintele Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU), prefectul municipiului Bucureşti, a aprobat introducerea în spaţiile publice a unor filtre permanente de verificare, formate din echipe mixte (Poliţia Capitalei, Poliţia Locală Bucureşti şi Jandarmerie). Acestea vor fi fixate pe principalele artere, pentru controalele de noapte (după ora 20.00 până dimineaţa).

De asemenea, începând de miercuri, „verificarea pe teren a respectării normelor de către cetăţeni şi operatorii economici se va face intensiv, echipele de control fiind însoţite şi de prefectul Capitalei şi subprefecţi”, potrivit anunțului Prefecturii București.

Anunțul instituției publice vine în contextul în care situația epidemiologică din țară se înrăutățește. Președintele Klaus Iohannis a convocat, miercuri, 20 octombrie, la Palatul Cotroceni, responsabilii în gestionarea pandemiei de coronavirus, mai mulți membri ai Guvernului, la o zi după ce România a înregistrat un număr sumbru de decese cauzate de coronavirus. Șeful statului a anunțat impunerea unor noi măsuri restrictive pentru limitarea răspândirii SARS-COV-2.

Ne puteți urmări și pe Google News