Prognoza meteo, 1 octombrie. Unde cade bruma. Temperaturile scad sub 0 grade în unele regiuni

Prognoza meteo, 1 octombrie. Unde cade bruma. Temperaturile scad sub 0 grade în unele regiuni Cer noros. Sursa foto: Arhiva EVZ

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de vineri, 1 octombrie. Vremea se va menține rece în continuare. În depresiunile montane, temperaturile minime vor coborî sub 0 grade Celsius.

Vremea, vineri, 1 octombrie, va fi rece în special în primele ore ale zilei și seara, spre noapte. Pe arii restrânse, în depresiuni se va semnala brumă. În regiuni izolate, se vor anunța condiții de ceață. Cerul va fi variabil și va prezenta înnorări, ce se vor manifesta prin ploi slabe pe alocuri, în regiunile de vest și nord-vest și izolat, în teritoriile din sud-estul României. Rafalele de vânt vor fi slabe și/sau moderate, cu unele intensificări la mare și în sudul Banatului.

Temperaturile minime vor varia între -2 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 11 grade Celsius la mare. Valorile termice maxime se vor încadra între 13 și 21 de grade Celsius, cele mai ridicate urmând să fie înregistrate în Banat.

Se anunță vreme rece în București

În Capitală, vineri, 1 octombrie, vremea va fi rece, cu precădere dimineața și seara. Cerul va fi variabil. Rafalele de vânt vor fi slabe și/sau moderate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Temperaturile minime vor fi cuprinse între 5 și 7 grade Celsius. Valorile termice maxime vor atinge aproximativ 18 grade Celsius, potrivit prognozei meteo.

Prognoza meteo pentru munte și litoral

În zonele montane, vremea va fi, de asemenea, rece, în special dimineața și noaptea. Cerul va fi variabil, vineri. Se vor semnala înnorări care se vor manifesta prin ploi slabe pe alocuri, în munții Apuseni. Rafalele de vânt vor fi slabe și/sau moderate.

Și la munte, pe arii restrânse se va semnala brumă, iar în depresiuni se va forma, izolat, ceață. Variațiile termice vor fi nesemnificative față de zilele precedente, la fel cum se anunță și pentru zonele de litoral. În depresiunile montane însă, temperaturile minime vor coborî sub 0 grade Celsius.

Temperaturile medii în aceste zile vor fi apropiate de specificul valorilor lunii octombrie, pe întregul teritoriu al României. Potrivit informațiilor comunicate de către Administrația Națională de Meteorologie (ANM), regimul pluviometric în această perioadă va avea o tendință spre deficit în cea mai mare parte a țării.