Un episcopul catolic a demisionat după ce s-a îndrăgostit de un scriitor de literatură erotică-satanică

Un episcopul catolic a demisionat după ce s-a îndrăgostit de un scriitor de literatură erotică-satanică

Iubirea poate răsări în cele mai ciudate locuri. În speranța de a efectua exorcisme mai puternice, episcopul catolic spaniol Xavier Novell a organizat o întâlnire cu Silvia Caballol. Aceasta era o romancieră care își construia poveștile pe personaje demonice. Episcopul vroia să afle mai multe despre demonologie. În schimb, s-a îndrăgostit de ea și a decis să părăsească Biserica.

Xavier Novell a fost considerat o stea în creștere în biserică înainte de decizia sa neașteptată. Demisia sa din august 2021 a trimis valuri de șoc în întreaga comunitate catolică din Spania. Novell a devenit cel mai tânăr episcop al țării când a ajuns la postul său în 2010, la vârsta de 41 de ani. Mulți l-au văzut ca o stea în urcare, înainte de a demisiona brusc.

Dar nu acesta este singurul motiv pentru care colegii lui Novell sunt șocați de demisia sa. De când și-a preluat postul, Novell a susținut o serie de poziții extreme, chiar și în afara aprobării Bisericii Catolice.

Tânărul episcop catolic a practicat și unul dintre cele mai vechi ritualuri ale Bisericii Catolice - exorcismele. Novell a realizat mai multe dintre acestea, care încearcă să alunge „demonii” din corpul unei persoane.

Ne puteți urmări și pe Google News

Era un susținător al independenței catalane, dar nu nu mai atât

Episcopul Novell a îmbrățișat cu entuziasm practica terapiilor de conversie sexuală. Deși autoritățile religioase catolice din Spania critică terapiile de conversie, Novell a crezut atât de puternic în practică încât s-a supus pe el unui ciclu de ședințe. Potrivit Religión Digital, Novell a dorit „să-și reafirme heterosexualitatea”.

În mod ciudat, în căutarea îmbunătățirii exorcismelor sale, Novell s-a intersectat mai întâi cu Caballol. După ce a plecat să afle mai multe despre demonologie, a întâlnit-o pe psihologul și romanciera divorțată, în vârstă de 38 de ani, care scrisese cărți pe această temă.

„M-am îndrăgostit și vreau să fac lucrurile corect”, a declarat la un moment dat Novell. Xavier Novell și-a declarat dragostea pentru romanciera Silvia Caballol, care a scris cărți precum „Iadul poftei lui Gabriel”.

Cărțile lui Caballol - erotice și pline de elemente satanice

Pun întrebări de genul: „Ce se întâmplă atunci când atracția este mai puternică decât orice cod de etică sau presiune socială?” Titlurile sale includ “Iadul poftei lui Gabriel“ și trilogia erotică Amnesia. Editorul lui Caballol o descrie ca un „autor dinamic și transgresiv (care) ne răstoarnă ideile de moralitate și etică”.

Pe măsură ce s-a îndrăgostit de Caballol, a început să discute cu oficialii Vaticanului și chiar a vorbit cu Papa. În cele din urmă, Vaticanul i-a aprobat demisia.

Unora li s-a părut o întorsătură firească a evenimentelor. Preoții trebuie să facă un jurământ de celibat. Dar mulți se îndrăgostesc totuși și părăsesc biserica. Novell însuși a recunoscut anterior că s-a îndrăgostit înainte de preoție și, odată, a crezut că se va căsători și va avea copii.

Dar alți preoți rămân alarmați de schimbarea bruscă a evenimentelor. Demisia lui Novell, a avertizat un preot, nu a fost „o problemă de celibat, ci mai degrabă de infestare”.

Episcopul se face agronom

Cu toate acestea, alții din cadrul Bisericii spun că demisia lui Novell a venit mult timp din cauza opiniilor sale extremiste. O călugăriță pe nume Lucía Caram l-a numit pe Novell „ieșit din minți”. Ea a spus că episcopul „nu are o bună sănătate mintală sau un echilibru emoțional”. Dar Biserica Catolică evită să comenteze pe acest subiect.

Ca atare, povestea de dragoste a unui fost episcop și a unui romancier va continua în afara ochilor publicului. Deși Caballol va continua să scrie romanele sale erotice satanice, Novell trebuie să găsească ceva de lucru.

Conform Religión Digital, el a decis să se spele definitiv pe mâini de religiei. În schimb, va căuta de lucru la Barcelona ca agronom sau expert în culturi.