Japonia susține că a găsit încă o doză de vaccin Moderna care conține substanțe străine

Japonia susține că a găsit încă o doză de vaccin Moderna care conține substanțe străine

Japonia a raportat un nou caz de contaminare care implică vaccinul Moderna anti-Covid-19. E al patrulea astfel de incident în mai puțin de o săptămână.

Prefectura Kanagawa a declarat marți că s-au descoperit mai multe particule negre într-o doză de vaccin Moderna în timpul căutării de substanțe străine înainte de utilizare. Oficialii japonezi anunță că au oprit inocularea populației cu lotul din care face parte doza respectivă.

Japonia a suspendat utilizarea a 1,63 milioane de doze de vaccin Moderna săptămâna trecută, după ce a fost sesizată cu privire la contaminarea unei părți a lotului respectiv. Moderna și compania farmaceutică spaniolă Rovi, care se ocupă de îmbutelierea vaccinurilor dezvoltate de Moderna, au declarat că cauza ar putea fi o problemă de fabricație, iar autoritățile europene de siguranță au lansat o anchetă.

Particulele negre par a fi bucăți din dopul de cauciuc

Moderna a spus că nu au fost identificate probleme de siguranță sau eficacitate din cauza acestor corpuri străine. De asemenea, nu a fost raportat niciun incident similar în alte țări.

Ne puteți urmări și pe Google News

Prefectura Kanagawa a declarat că distribuitorul intern al vaccinului, Takeda Pharmaceutical Co Ltd , a colectat flaconul cu contaminantul suspect și a anunțat că aproximativ 3.790 de persoane au fost vaccinate din acest lot.

În această săptămână au fost oprite temporar mai multe vaccinuri Moderna în alte două regiuni. În unele cazuri, substanțe străine au fost găsite în flacoane neutilizate. În alte cazuri, însă, particulele negre par să fie bucățele din dopul de cauciuc al flacoanelor. Aceste par să se rupă atunci când acul este introdus incorect.

Compania Takeda nu a făcut până în acest moment niciun comentariu cu privire la incidentul de la Kanagawa. Compania a postat,însă, miercuri o notificare pe site-ul său web, spunând că, în rare ocazii, în timpul fabricației, materialul dopului din cauciuc poate să cadă în soluția de vaccin.

Ministerul japonez al sănătății, citând o investigație efectuată de Takeda, a declarat miercuri că flaconul descoperit la Kanagawa provine dintr-un lot diferit, iar particulele pare să fi ajuns în substanța vaccinului în timpul procesului de fabricație.

Personalul medical este sfătuit să verifice atent flacoanele înainte de utilizare,

Japonia, lovită de cel mai grav val de Covid-19

Incidentele de contaminare au loc în timp ce Japonia înfruntă cel mai grav val de infecții cauzate de varianta Delta, cu infecții zilnice care au depășit pentru prima oară 25.000 de infecții în august.

Numai capitala Tokyo a anunțat miercuri încă 3.168 de cazuri, la nivel național înregistrându-se 20.031 de cazuri noi.

Cazurile severe de Covid-19 sunt și ele la niveluri record, în țară înregistrându-se o criză a paturilor de spital în secțiile de terapie intensivă . 45,4% din populația Japoniei a fost complet vaccinată, scrie Reuters.