Lumea științei este uluită. În ultima sută de ani, în organismul uman a mai apărut o arteră. VIDEO

Lumea științei este uluită. În ultima sută de ani, în organismul uman a mai apărut o arteră. VIDEO

Când vorbim despre evoluția oamenilor, vorbim adesea despre înălțime, dimensiunea creierului și culoarea pielii, dar există mici modificări care apar în corpul nostru. Un nou studiu a găsit câteva rezultate șocante. Astăzi mai mulți adulți au o arteră suplimentară în brațe.

În anii 1880, 10% adulți aveau o arteră suplimentară în braț, dar astăzi sunt peste 30% adulți când vine vorba de evoluție, aceasta este o creștere majoră. Cu această tendință, toată lumea în viitorii 80 de ani va avea o arteră suplimentară.
Acest lucru arată că oamenii evoluează într-un ritm mai rapid. Artera nu este singurul exemplu de evoluție umană, mulți se nasc fără măselele de minte, fețele devin mult mai scurte, cu fălci mai mici. Unii oameni se nasc cu oase suplimentare, în special în brațe și picioare.

Faptul că artera pare să fie de trei ori mai frecventă la adulți astăzi decât acum mai bine de un secol este o descoperire surprinzătoare

Oamenii de știință de la Universitatea Flinders din Australia au rămas uluiți de rezultatele unui studiu, care a demonstrat că o nouă arteră a crescut în brațul oamenilor, din ce în ce mai mult, din secolul al XX-lea.

Cercetările au arătat că artera suplimentară apărută în braț a fost observată la 10% din persoanele născute la mijlocul anilor 1880, ajungând la 30% la oamenii din secolul al XX-lea.

 

Schimbările în selecția naturală ar putea fi motivul major al micro-evoluției

Din punct de vedere evolutiv, aceasta este o creștere considerabilă, într-un interval de timp istoric, atât de scurt. Pentru a înțelege cât de des a apărut acest canal de sânge suplimentar, cercetătorii conduși de Teghan Lucas de la Universitatea Flinders au examinat membre ale unor cadavre donate de australieni descendenților europeni.

Donatorii cu vârste cuprinse între 51 și 101 ani, se născuseră în prima jumătate a secolului al XX-lea. Echipa de cercetare a urmărit frecvența de apariție a acestei artere mediane din braț care era capabilă să aducă un aport mai bun de sânge. Rezultatele au fost comparate cu înregistrările anterioare, iar cercetătorii au constatat că artera este de trei ori mai prezentă la adulții de astăzi decât era în urmă cu peste un secol.

Această arteră care merge temporal în centrul antebrațelor, chiar în timp ce un copil se află în uter, nu dispare la fel de des ca înainte, oferind adulților un canal suplimentar de țesut vascular. Această cercetare a fost publicată în Journal of Anatomy, scrie sciencealert.

Ne puteți urmări și pe Google News